Berichtgeving betreffende het coronavirus

Coronavirus• De volgende livestream vanuit de Bonifaciuskerk is op zaterdag 19 september om 19:00 uur. Deze uitzending wordt op zondag 20 september om 9:30 uur herhaald.
Hier kunt u oude uitzendingen terugkijken.

 

 

 

 

Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Bericht van zuster Lucis

(Zij is lid van de orde van de Blauwe Zusters en is oorspronkelijk parochiaan van de Bonifaciusparochie)

Beste parochianen, er is alweer een tijd overheen gegaan dat jullie iets van me gehoord hebben. Onderhand zit ik alweer bijna een jaar op mijn nieuwe missieplek, hier in het zuiden van Frankrijk, in Le Cannet des Maures, een dorpje waar we met vijf zusters in de parochie en de school helpen. De vier andere zusters komen uit Ecuador, de Verenigde Staten en uit Argentinië. In vergelijking met eind augustus dat ik hier aankwam, kan ik zeggen dat ik al aardig ben ingeburgerd hier. Het Frans gaat sneller dan dat het Italiaans ging, dus dat is een hele zegen.

De activiteiten die we hier doen zijn allemaal rondom de parochie en de school. De combinatie van die twee houdt ons aardig bezig. Wanneer de school afgelopen is, zijn er activiteiten in de parochie. Catechese, tienergroep, jongerengroep, zieken bezoeken, koor etc.
De school is kleinschalig, met zo’n tachtig leerlingen. De kinderen zijn er aan gewend zusters voor de klas te hebben of over het schoolplein te zien lopen. En omdat ons huis aan het schoolplein grenst, gaat er geen dag voorbij zonder dat er kinderen aan de deur kloppen om dingen te vragen of gewoon om iets te vertellen. Eén van de mooiste dingen vind ik dat we door onze aanwezigheid in de school werkelijk verschillende mogelijkheden hebben om de kinderen te helpen God beter te leren kennen. Zo kun je af en toe met een klein groepje naar de kapel. Dichtbij de tabernakel knielen we neer met de kinderen; iedereen bedankt God voor iets, of vraagt voor iets, we bidden een kort gebed, en zo met vijf minuten in de kapel leren we hen dat ze met alles bij God kunnen komen. Het zijn korte, mooie momenten.
Met de taal helpen de kinderen me goed vooruit. Wanneer ik boeken voorlees hoop ik altijd maar dat ze me begrijpen. Zo was ik de kinderen een keer aan het vertellen over Jezus en de apostelen die vissers waren. Vis is ‘poisson’ in het frans, maar poison met één ‘s’ spreek je uit als een ‘z’ en betekent iets heel anders, namelijk ‘vergif’. Daar kwam ik later achter, nu maar hopen dat de kinderen het juiste begrepen hebben… Zo maak je als missionaris altijd weer dingen mee als het om talen leren gaat.
We rekenen op jullie gebed, voor onze missies waar dan ook ter wereld, waar God grote dingen kan doen door het gebed van jullie heen.

Zuster Virgo Lucis