Berichtgeving betreffende het coronavirus

Coronavirus• De volgende livestreams vindt u hier.
Hier kunt u oude uitzendingen terugkijken.
Hier leest u de laatste coronaberichten van de parochie.
Hier leest u waar u zich kunt aanmelden voor het bijwonen van een viering.
Hier kunt u een woord van bemoediging van de Nederlandse bischopppen zien.

 

Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Ad en Ventura

“Brrrrr, wat is het koud vandaag,” zegt Ad. Ad en Ventura zitten op de schommels op het speelveldje. Maar het wordt nu wel iets kouder en het begint een beetje te druppelen. “Zullen we naar binnen gaan?” vraagt Ventura. Dan kunnen we daar Roblox spelen of een TikTok maken. “Laten we dat maar doen,” antwoordt Ad. Terwijl ze naar huis lopen moet Ventura denken aan Feline een klasgenootje van haar. Die had pasgeleden een vraag gesteld, maar ze wist ook niet wat het antwoord was. Het ging over God en of die het koud heeft. Andere kinderen wisten zich daar ook geen raad mee, maar hadden wel andere vragen die ze zich afvroegen. Of God wel bestaat, God en Sinterklaas en zo nog meer vragen.

Thuis aangekomen krijgen ze een heerlijk kopje thee van papa en Ventura vraagt aan hem of hij weet hoe dat zit met God. “Nee, ik weet daar weinig van af. Maar ik ken wel iemand die daar heel veel over weet.” “De pastoor,” zegt Ad. “Ja, die ook. Er is nog iemand anders. Het is een beetje een aparte man. Hij woont buiten het dorp en hij heeft een klein huisje boven op de heuvel. Als mensen iets niet weten of ergens heel erg mee zitten, gaan ze naar hem toe. Soms gaan mensen ook naar hem toe als ze ziek zijn. Hij weet namelijk heel veel over kruiden en planten. Je zou naar hem toe kunnen gaan. En hem die vragen stellen. Hij heeft daar vast wel een antwoord op. Volgens mij heet hij Theo Loog. Ik denk echter niet dat dat zijn echte naam is. Hij heeft een Chinese naam, die moeilijk uit te spreken is. Het klonk als Theo Loog, dus daarom noemt iedereen hem ook zo. Het is een aardige man, maar een beetje vreemd is hij wel.” Ad en Ventura voelen hun hartjes sneller kloppen. De kinderen hebben het soms over deze man, maar niemand van hen hem ook echt durven bezoeken. Blijkbaar vindt papa hem aardig en andere mensen ook. Je ziet hem wel eens in het dorp lopen met zijn lange mantel en wandelstok. Hij lijkt inderdaad aardig. Maar de verhalen van de kinderen in de buurt vertellen soms wat anders. Ad en Ventura kijken elkaar aan. Ze denken allebei hetzelfde, want ze zien de glinsteren van het avontuur in de ogen van elkaar. “Papa, we gaan naar meneer Loog toe.” “Dat is goed, Ventura, neem je dan ook een pak met bloem mee voor hem? Ik weet dat hij dat regelmatig koopt.” Ventura pakt een pak bloem uit de voorraadkast en doet die in haar rugzak. Niet veel later staan ze voor het hek van het huis van meneer Loog. Plotseling gaat piepend het hek open. Ad en Ventura schrikken zich kapot, want ze hadden nog niet eens aangebeld. Langzaam lopen ze richting de deur van het huis. Moeten ze aanbellen of gaat de deur hier ook automatisch open? Alsof hun gedachte gelezen werd, ging de deur langzaam open. “Kom binnen, kinderen, wees welkom.” Klinkt uit een kamer verderop een vriendelijke en warme stem. “Jullie hoeven niet bang te zijn Ad en Ventura.” Ventura pakt stilletjes de hand van Ad, want hoe weet meneer Loog dat zij zo heten? Stapje voor stapje lopen ze naar de woonkamer en zien daar een oude man met een witte baard en een lange witte snor in een houten schommelstoel zitten. “Lusten jullie thee? Ik heb net verse thee gezet. Zou je het water kunnen halen in de keuken, Ventura? En je mag het pak bloem gelijk ook op de keukentafel zetten.” Vragen verdringen zich in het hoofd van Ad en Ventura. Hoe wist hij dat allemaal? Ze hebben nog niets gezegd en hij weet al van alles…

Pastoraal werker Lâm