Berichtgeving betreffende het coronavirus

CoronavirusHier leest u de laatste coronaberichten van de parochie.
• De volgende livestreams vindt u hier.
Hier kunt u oude uitzendingen terugkijken.
Hier kunt u een woord van bemoediging van de Nederlandse bischopppen zien.
Hier ziet u een videoboodschap van de voorgangers in Rijndijk en Lâm

 

Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Eerste Communie in de Bron

Nu we op weg zijn naar Kerstmis kijken we toch nog maar even terug op een gebeurtenis die op 25 oktober jl. heeft plaatsgevonden in de parochiekern De Heilige Geest in de Bron. Vijf kinderen mochten toen hun eerste communie doen. Nu is het de vraag waarom dat in coronatijd toch kon doorgaan. Na lang wikken en wegen en denkend aan het feit dat deze kinderen al tussen de 9 en 12 jaar zijn en een enkeling van hen zich aan het voorbereiden is op het sacrament van het Vormsel, hebben we hiertoe besloten. Tijdens de viering was het toegestane aantal van dertig mensen aanwezig.

Eerder zouden zij met vijf andere kinderen in april hun eerste communie doen. De andere kinderen zijn veel jonger en zij zullen in het nieuwe jaar weer verder gaan voorbereiden.
Ondanks alle coronamaatregelen was het een mooi feest en hadden de kinderen zich goed voorbereid op deze bijzondere stap op de weg van hun geloofsleven. We hopen hen zeker nog terug te zien als de mogelijkheid er weer is. We wensen de communicanten heel veel goeds toe en feliciteren hen nogmaals van harte.

Erna Teule, namens de werkgroep Eerste Communie