Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

In de geloofsgemeenschap

“Hoe gaat het met de parochianen van de geloofsgemeenschap Michael en Bernardus? Waar gaan ze nu naar de kerk?” Ik vind het soms moeilijk om daar een goed antwoord op te geven, want lang nog niet iedereen heeft daarin zijn of haar weg gevonden. Er zijn parochianen die laten weten dat zij na het sluiten van de Bernarduskerk ook geen parochiaan meer willen zijn. Er zijn er die hebben hun weg naar en hun plaats gevonden in de Engelbewaarderskerk in Hazerswoude-Dorp, in de Herbergier of in de Bonifaciuskerk in Alpen aan den Rijn. Deze maand wordt het ensemble (kerk, tuin en pastorie) verkocht aan de Stichting Scheepjeskerk. De pastorie krijgt een nieuwe bestemming als huisvesting voor werkende jongeren. Het kerkgebouw staat leeg en heeft nog geen nieuwe bestemming, maar kan binnen bepaalde grenzen wel gebruikt worden. Inmiddels is alles, wat uit de kerk weg moet, verwijderd. De altaren en het tabernakel zijn verwijderd. Beelden en andere liturgische zaken hebben hun plaats gekregen in een andere omgeving zoals een Mariabeeld en de H. Antonius in Hoogmade. Maar er blijft ook veel binnen de parochie waar een goede plaats voor gezocht wordt in de Engelbewaarderskerk of de Bonifaciuskerk.

 

Ondertussen blijven ook een aantal zaken doorgaan, maar niet in de Bernarduskerk. Zoals oecumenische vieringen, het werk en de bereikbaarheid van het secretariaat en ook de tuin- en klusgroep blijven er voorlopig nog voor zorgen, dat alles er netjes en verzorgd uit ziet. Er zullen ook zaken in de organisatie veranderen, want er is geen aparte commissie van beheer meer nodig; wel een pastoraatgroep, een groepje mensen dat naar elkaar omziet, die handen en voeten geeft aan activiteiten. Daar zijn we naar op zoek! Er zijn geen vast omlijnende plannen, maar als je creatief mee wilt denken, graag!

Tineke Heemskerk