De Broncantorij

De BroncantorijDe Broncantorij is een gemengd, meerstemmig zangkoor voor volwassenen met 25 leden (7 sopranen, 9 alten, 6 tenoren en 3 bassen). Het koor is in 1971 opgericht door en ten behoeve van de toenmalige rooms-katholieke parochie De Heilige Geest in Alphen aan den Rijn (Kerkelijk en Gemeenschapscentrum De Bron in Ridderveld). Het koor staat, vrijwel vanaf de oprichting, onder de bezielende leiding van Carel van de Camp.
Op 1 januari 2011 zijn de vijf parochies: De Heilige Geest, Sint Bonifacius, Heilige Pius X, HH Engelbewaarders en H. Michaël en H. Bernardus gefuseerd tot de parochie Heilige Thomas. De voormalige parochies hebben nog elk hun eigen zangkoren. De Broncantorij verzorgt primair liturgie- en gebedsvieringen in De Bron. Daarnaast wordt dit incidenteel ook in de andere twee kerken van de (gefuseerde) parochie gedaan. Ook treedt het koor zo nu en dan op in andere kerken.
De Broncantorij repeteert elke donderdag in De Bron vanaf 19.45 uur tot 21.30 uur. Er wordt hard en met veel plezier gewerkt aan een steeds vernieuwend repertoire. De sfeer binnen het koor kan het best worden getypeerd als een groep van gezellige mensen die veel plezier beleeft aan het beoefenen van de zangkunst op een redelijk hoog niveau. Het is een echte vriendenclub waar nieuwe leden zich snel thuis voelen. Wie eenmaal lid van de Broncantorij is, blijft lid van het koor. Dat zegt genoeg!