De grootste reis die een mens kan maken, is een reis naar binnen

Op reisWellicht bent u de afgelopen vakantie een keer een kerk binnengegaan en werd u geraakt door de sfeer, het licht dat zo prachtig door de ramen naar binnen viel of juist de aangename rust en stilte. Of misschien waren het uw kinderen die vragen stelden over wat er allemaal in die kerk te zien viel. Misschien heeft u wel gedacht, ik zou hier eigenlijk best eens met anderen over willen doorpraten.
Maar hoe? Als werkgroep volwassencatechese hopen we er voor u te zijn.

Wanneer het ugoed lijkt om in gesprek te gaan over wat geloof voor u betekent en van elkaar te leren, dan is de cursus ‘op reis in het land van geloven’ wellicht iets voor u om komend jaar aan mee te doen. In deze cursus maken we gebruik van een boek dat ons gespreksvragen, filmmateriaal en opdrachten aanbiedt. De nadruk in deze cursus ligt op het onderlinge gesprek. Deze cursus komt in de plaats van de cursussen ‘geloven nu’ en ‘wat geloven we nu’.
De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten, waarvan er 5 in het parochiecentrum van de Engelbewaarderskerk en 5 in die van de Bonifaciuskerk worden gehouden.
De data van de geloofsgesprekken voor komend seizoen zijn als volgt: 18 september (Engelbewaarders), 22 oktober (Bonifacius), 20 november (Engelbewaarders), 17 december (Bonifacius), 15 januari (Engelbewaarders), 25 februari (Bonifacius), 18 maart (Engelbewaarders), 28 april (Bonifacius), 20 mei (Engelbewaarders) en 19 juni (Bonifacius). Mocht u een keer niet kunnen dan is dat geen probleem.
De avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Wanneer u meer wilt weten over de cursus, neem dan gerust contact op met pastor Sjoerd Zuidersma, via 06-22086108. Wanneer u besloten hebt om mee te doen, meldt u dan aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag zien wij u op 18 september om 20.00 uur in het parochiecentrum van de Engelbewaarderskerk, jong en oud zijn van harte welkom!

De werkgroep volwassenencatechese, Gusta van der Sluijs,
Anneke van der Knijff, Nelly Devilee en Sjoerd Zuidersma