Thomasonderscheiding voor Arie Hoogervorst

Arie HoogervorstAl heel lang werd er aan de bestuurstafel en in de wandelgangen gefluisterd: ‘Arie Hoogervorst, die verdient echt een Thomasonderscheiding’. Maar dikwijls volgde daarop: ‘Laten we dat doen, als hij afscheid neemt van de commissie van beheer; dat geeft dat afscheid een extra accent’. Toen de Jozefzaal gerestaureerd werd, dachten we dat dit wel het laatste klusje van Arie Hoogervorst zou zijn. Inmiddels is Arie alweer aan een volgende klus begonnen. Want ook het parochiecentrum naast de Bonifaciuskerk moet aangepakt worden en dat werk blijkt opnieuw een uitdaging voor Arie Hoogervorst te zijn. Het ziet ernaar uit, dat hij hiermee nog wel even bezig is.

Deze zomer werd Arie Hoogervorst 80 jaar. Het bereiken van deze mijlpaal was voor het bestuur van de parochie een mooie aanleiding om Arie Hoogervorst op de Startzondag van dit jaar de Thomasonderscheiding uit te reiken. Het is dat Arie ooit zijn lieve vrouw Bora is tegenkomen, met wie hij al een leven lang getrouwd is, anders was Arie Hoogervorst vast en zeker ‘bouwpastoor’ geworden. Toen zij nog in Korteraar woonden, bouwde hij in Aardam een kerkgelegenheid voor zijn toenmalige parochie. Toen hij twintig jaar geleden zijn bouwbedrijf aan de kant deed en naar Alphen aan den Rijn verhuisde, werd hij al snel een van de belangrijke mensen bij het opknappen van de Pius X-kerk van toen ter tijd. En tien jaar later zette Arie zich met evenveel energie in voor de interne verbouwing van de Bonifaciuskerk.
Arie Hoogervorst heeft een hart voor de gemeenschap, leeft zich goed in wat parochianen van iets vinden, maar is altijd op de toekomst gericht. Hoe pijnlijk sommige beslissingen ook waren, er moest vooreerst gedacht worden aan de Kerk van morgen. Daartoe liet Arie zijn stem horen en dat vond hij belangrijk bij het nemen van beslissingen. Heel wat jaren heeft hij in het bestuur van zijn parochie en in allerlei commissies gezeten. Op dit moment zit Arie Hoogervorst nog in de commissie van beheer van de kern Bonifacius en is hij volop betrokken bij het verbouwen van het parochiecentrum naast de Bonifaciuskerk. Voorlopig is hij er nog wel mee bezig. Wij zijn Arie Hoogervorst daar dankbaar voor.
Pastoor R. Visser