Parochie onderscheiding voor acoliet Wil Klinkhamer

Wil KlinkhamerHet was even zoeken naar een geschikte datum om Wil in het zonnetje te kunnen zetten. Vorig jaar al kondigde hij aan dat hij in 2019 op 8 augustus 65 jaar zou worden en dan met pensioen zou gaan. Een goed moment om zijn taak als acoliet neer te leggen, vond hij. Rond die datum midden in de vakantieperiode, zou niet leuk zijn omdat vele parochianen met vakantie zouden zijn. 15 September bleek wel een geschikte datum. Wil was al vroeg in de sacristie in de Bron aanwezig en vond het best spannend om voor het laatst zijn taak uit te voeren. Gelukkig wist hij niet wat hem boven het hoofd hing. Hij wist dat er huisgenoten aanwezig waren maar zag niet dat ook zijn broer en schoonzus er waren. Het was een mooie gelegenheid om Wil te bedanken voor zijn jarenlange inzet.
In het archief zijn vanaf 1990 alle vrijwilligers terug te vinden en daar was de naam van Wil Klinkhamer al te zien op het rooster van de acolieten. Zelf kon hij niet vertellen of hij al eerder was begonnen als acoliet maar dat zou best zo kunnen zijn.

In die tijd waren er drie vieringen in een weekend en ongeveer tien acolieten onder wie Wil. Eens in de veertien dagen was hij acoliet.
Hij heeft dit vrijwilligerswerk al die jaren gedaan, eerst komend vanaf zijn thuis aan de Lupinesingel en de laatste tijd vanaf de Castorstraat.
Hij is als acoliet een grote hulp geweest bij de parochievieringen hier in de Bron en daar zijn wij hem dankbaar voor, zoals pastor Ruud Visser verwoordde in zijn verhaal. Even voordat zijn broer hem de onderscheiding mocht opspelden, trok Wil zijn toog uit. Het was mooi om deze symbolische handeling te zien. Het was klaar en dat was goed.
We wensen Wil een heel mooie tijd en wensen hem van harte geluk.
Erna Teule