Afscheid koor “de Toekomst” bij Kindje Wiegen

Kindje wiegenIn een volle kerk is op Tweede Kerstdag tijdens het traditionele kindje wiegen afscheid genomen van de laatste vijf zangeressen van het jeugdkoor “De Toekomst”. Omdat in januari 2020 het koor nog maar uit vier zangeressen zou bestaan en dirigent John Spruijt hemel en aarde heeft bewogen om nieuwe aanwas te krijgen, en hierin jammergenoeg niet is geslaagd, is besloten om niet verder te gaan. Dit geeft natuurlijk wel problemen bij het muzikale aandeel in de gezinsvieringen, elke eerste zondag van de maand.

Voor de meisjes is het wel begrijpelijk, als zij de basisschool verlaten en uitwaaieren naar hoger onderwijs buiten het dorp wordt het moeilijk.
Daarom heeft de pastoraatgroep hen willen bedanken voor hun ijver, inzet en muzikale kwaliteiten in het koor. Wij hebben dan ook Elvira, Cindy, Maaike, Ilse en Bente bedankt met een cadeaubon in een leuk winkeltje in ons dorp. Hiernaast vindt u nog een laatste groepsfoto met dirigent en pianiste. Alles rond de kerststal met Jozef, Maria en het kindje in de kribbe, volop engelen en echte schapen op het stro voor in de kerk.
Natuurlijk hebben wij ook dirigent John Spruijt en pianiste Alie Jongenburger bedankt voor hun muzikale inbreng en inspirerende leiding van dit koor. Voor hun verdienste en ijver wilde John geen bloemen, wijn of jenever want daar houdt hij niet van. Daarom kregen zij allebei een bedrukte herinneringskaars van de parochiekern HH. Engelbewaarders met: ‘Bedankt John’ en ‘Bedankt Alie’.
Onder groot applaus van de kerkgangers, veel ouders, opa’s en oma’s, en veel kinderen hebben zij dit met dank aanvaard. Er was natuurlijk ook veel waardering voor de dames die elk jaar weer dit leuke evenement op Tweede Kerstdag verzorgen.