Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk

Activiteiten 2020

StichtingHet belooft voor onze Stichting een jaar met veel activiteiten te worden. Om te beginnen hebben wij de vitrinekast achter in Bonifaciuskerk ingericht met herinneringen aan de Pius X-kerk (1965-2011). Zo ziet u een korte beschrijving, een paar foto’s en gebruiksartikelen die na het opheffen van de Pius X parochie in bezit kwamen van de parochie H. Thomas. Veel van deze voorwerpen worden nog steeds regelmatig gebruikt tijdens de vieringen in de Bonifaciuskerk. De parochianen van de voormalige Pius X-kerk zullen in de vitrinekast waarschijnlijk dierbare herinneringen vinden en voor diegenen, die de Pius X-kerk niet meegemaakt hebben, is het zeker de moeite waard om er eens kennis van te nemen.

Dit jaar organiseren wij onze Open Huis Dagen in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Adventskerk. Door dit te doen zullen we tijdens ieder Open Huis een lunchconcert kunnen aanbieden.
Het eerste Open Huis zal op zaterdag 4 april zijn. Onze nieuwe folder met alle data en programma’s voor de Open Huisdagen komt in de eerste helft van maart uit. U kunt deze folder dan achter in de Bonifaciuskerk vinden en meenemen, maar de folder zal ook bij het VVV-kantoor en de Historische Vereniging te verkrijgen zijn. Bovendien zullen wij de folder ook op onze website publiceren.
Verder zijn er dit jaar weer veel concerten. Een aankondiging voor ieder concert zullen wij ruim van tevoren publiceren in het parochieblad en op onze website.
Ook hebben wij een verzoek aan u: ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding willen wij de vitrinekast in de periode april/mei graag vullen met voorwerpen die betrekking hebben op de Bonifaciuskerk in de Tweede Wereldoorlog. Als u nog foto’s of andere zaken heeft, die wij daarvoor zouden kunnen en mogen gebruiken, dan horen wij dat graag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Namens de Stichting ‘Vrienden van de Bonifaciuskerk’, Wilma Helder