Online jongerenbijeenkomsten - Worship@Home

onlineToen afgelopen maart duidelijk werd dat ook jongerenactiviteiten voorlopig niet mochten doorgaan, kwam al snel de vraag op, wat nu? Betekent dit nu dat ook het jongerenwerk stil komt te liggen?
Ook voor jongeren veranderde er veel in korte tijd. Ze mochten niet meer naar school, niet meer samen sporten, niet meer op stap gaan om iets leuks te gaan doen. Juist nu leek het belangrijker dan ooit om in contact te blijven.

Dat contact gebeurt nu online. Via WhatsApp. En er groeide in de afgelopen periode een bijzondere samenwerking. Worship@Home werd geboren.
Worship@Home zijn online bijeenkomsten voor jongeren van vijf parochies: de Ursulaparochie, de parochie Christus Koning, Onze lieve Vrouw van Sion, Sint Franciscus tussen duin en tuin en onze Thomasparochie.
We komen bij elkaar op een heel andere manier dan we gewend zijn. Er is een onlinegebedsavond met lofprijzing, gebeden en een overweging van een pastor, waarop jongeren kunnen reageren en vragen stellen. Iedereen is thuis, maar in geloof met elkaar verbonden.
Inmiddels zijn al vier bijeenkomsten geweest en ook in de zomermaanden blijven we deze bijeenkomsten organiseren voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar. De volgende bijeenkomsten zijn op 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 20 september.
Lijkt het je leuk een keer mee te luisteren en zit je nog niet in de jongerengroep, stuur me dan een appje, dan stuur ik je de link door. De live bijeenkomsten zijn op zondagavond. Sluit jij je ook aan?

Sjoerd Zuidersma, pastoraal werker, 06-22086108