Programma volwassenencatechese september-november 2020

CatecheseVanaf maart hebben alle activiteiten van de catechese in de parochie door de coronacrisis stilgelegen. Voorzichtig zullen de komende tijd, met inachtneming van de gestelde maatregelen, weer bijeenkomsten in de parochie gehouden worden. De komende maanden zijn dat de onderstaande:

wandelen*Activiteit één: Wandelen met de parochie.
Vrijdag 11 september: 18.15 uur, kinderboerderij Zeegersloot.
In het Heempark gaan we op vrijdagavond 11 september een wandeling maken. Tijdens de wandeling ga je in gesprek met een andere parochiaan of belangstellende (wel op 1.5 meter naast elkaar) over hoe jij de Coronacrisis ervaart en praat je met elkaar over een ‘mystiek’ persoon. De wandeling is in een mooi natuurgebied en is ongeveer zeven kilometer lang. Na de wandeling is er koffie of thee en hoor je meer over het leven van de ‘mystieke’ persoon. Het is een man of vrouw die tot de verbeelding spreekt.
Rond 21.00 uur is de activiteit afgelopen. Net als voor de vieringen in de kerken moet je je voor activiteiten van de werkgroep volwassenencatechese aanmelden. Dat kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wandel je mee? We verzamelen bij de Kinderboerderij Zeegersloot in Alphen aan den Rijn.

shack* Activiteit twee: Filmavond in de parochie.
Dinsdagavond 13 oktober, 19.30 uur, De Bron.
Op dinsdag 13 oktober kijken we in de Bron de film ‘The Shack’. De film is de verfilming van het boek ‘de uitnodiging’ van W. Paul Young. De film speelt zich af rond Mack, een vader die zijn jongste dochter op een zeer verdrietige wijze verliest. Hij ontvangt vervolgens een brief om een weekend terug te gaan naar de plek waar hij eigenlijk nooit meer naar terug wil. Hij besluit te gaan en ontmoet daar een bijzonder drietal: Papa, een vrouw met een donkere huidskleur, haar zoon, een vriendelijke timmerman uit het Midden Oosten en een levendige vrouw met een Aziatische achtergrond.
Centraal in de film staat misschien wel de allergrootste geloofsvraag: waar is God in deze wereld waar ook zoveel pijn en verdriet is? De antwoorden die Mack krijgt, kunnen je verrassen en misschien zelfs veranderen.
In boeiende gesprekken probeert het drietal Mack nieuwe geloofsinzichten bij te brengen en hem te verzoenen met het ongeluk dat hem heeft getroffen. De film legt veel nadruk op hoe dichtbij God bij mensen wil zijn die verdriet en tegenslag kennen. Na afloop van de film is er nog een nagesprek. Je kunt je aanmelden voor de filmavond op 13 oktober via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laudato*Activiteit drie: Het milieu en paus Franciscus.
Woensdagavond 18 november, 20.00 uur. Bernarduskerk, Hazerswoude-Rijndijk
Paus Franciscus schrijft vaak over zijn zorg voor de armen, de kwetsbaren en de zorg voor het milieu en klimaat. Hij is niet de eerste paus die hierover schrijft, maar je krijgt bij deze paus wel de indruk dat deze onderwerpen voor hem belangrijk zijn. In 2015 schreef hij een boek, Laudato Si, over het milieu en de zorg voor de schepping. Op woensdagavond 18 november zal Jan Maasen, medewerker van het bisdom Rotterdam, een inleiding over dit boek houden. Iedereen die de klimaatdiscussie volgt en in het bijzonder zij die op het land werken, worden van harte uitgenodigd. In het boek doet de paus een oproep om in gesprek te gaan hoe we met de aarde willen omgaan. Dat gesprek willen we ook lokaal. Een gesprek waarin verbinding centraal staat omdat de aarde en het milieu ons allemaal raakt. Hopelijk bent u erbij!
Je kunt je aanmelden voor woensdag 18 november via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.