Eerste jongerendag brengt zon, verdieping en ontspanning

jongerendag1Al een aantal maanden organiseren de parochies van Alphen aan den Rijn, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Midden-Delfland en het Westland online bijeenkomsten voor jongeren op zondagavond. Vanuit huis wordt gebeden, gezongen en geluisterd naar een bemoedigend woord. De reacties van jongeren zijn betrokken en positief.
Op 11 juli was het gelukkig ook weer mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. In het parochiehuis in Nootdorp en het achterliggende grasveld werd een geschikte locatie gevonden om de eerste jongerendag te organiseren.

Om 13.00 uur kwamen we bij elkaar en begon de middag met twee kennismakingsspellen. Direct was er een ontspannen sfeer en deed iedereen enthousiast mee. Aansluitend begonnen de workshops. De workshop ‘mediteren’ was op voorhand al populair en bleek ook op de dag zelf een goede zet. Lizette Romijn nam de jongeren mee in een geleide meditatie en hielp de jongeren na te denken over hun verleden, heden en toekomst.
Na een pauze volgden workshops van Walther Burgering over de heilige Geest: welke vruchten van de Geest herken je in jezelf, maar misschien ook welke ‘niet’. Met veel aandacht en openheid gingen de jongeren hierover met elkaar in gesprek.
De workshop ‘sport en spel’ (Sjoerd Zuidersma) bestond uit verschillende onderdelen. Jeu de boules bracht een ‘competitie spirit’ naar voren, maar bracht vooral ontspanning en plezier. Ook voetvolley (met een strandbal) zorgde voor veel plezier waarbij de jongeren elkaar steeds beter leerden kennen.

jongerendag2Vervolgens was er korte pauze en begon een sfeervolle eucharistieviering onder leiding van Eli Stok. De viering werd muzikaal ondersteund door Minh Thu Ko (en familie).
Tot slot kwam Sander Verschuur vertellen over de eerstvolgende wereldjongerendagen in Lissabon. Herinneringen aan eerdere wereldjongerendagen werden gedeeld en er werd alvast vooruit gekeken. Dit bijzondere jongerenevenement wil je niet missen!
Veel dank is er ook aan Robin Keijzer en de kosters Mark Greeve en Jasper de Bruijn. Het is een dag geworden die zeker voor herhaling vatbaar is!

Namens de vijf parochies,
Minh Thu Ko, Eli Stok, Walther Burgering en Sjoerd Zuidersma