Doe mee aan de Schoenendoosactie 2020

schoenendoosIedereen van parochie Heilige Thomas kan hieraan meedoen: er is geen leeftijdbeperking.

Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt!
Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk.
Die leuke Barbie, stoere auto of grappige knuffel. Ze laten een kind op Lesbos hoopvol glimlachen. Met de pennen en schriftjes die jij persoonlijk hebt uitgezocht, kan een jongen of meisje in Sierra Leone weer naar school! Jouw schoenendoos is zo’n bijzonder cadeau. De kinderen zullen die als een schat behandelen.

Hoe werkt het:
Gebruik een schoenendoos die voldoet aan de afmetingen: de maximale hoogte is 12 cm en de maximale lengte is 34 cm. Als je de lengte en breedte bij elkaar optelt, mag dit minimaal 46 cm en maximaal 56 cm zijn.
Voor wie maak je de doos?:
Vul dit in op de bon op de achterzijde van de actiefolder, knip de bon uit en plak deze boven op je schoenendoos. Versier en vul de doos met spulletjes uit de checklist. Maak hem persoonlijk: voeg een leuke kaart, foto of tekening van jezelf toe. Dat vinden de kinderen erg leuk. Plak de doos niet dicht maar gebruik een postelastiek. Geef € 5,- voor de transport- en organisatiekosten. Stop dit in de envelop uit de actiefolder en doe de ingevulde envelop onder het postelastiek.
In verband met de Corona maatregelen worden de folders niet achter in de kerk uitgedeeld. U kunt mij mailen of bellen en dan kom ik de folder en desnoods schoenendoos en elastiek bij u afgeven en we spreken een datum af dat ik de doos weer bij u kom ophalen. Ook kunt u zich bij het secretariaat van de parochie Heilige Thomas aanmelden. Ik neem da contact met u op over het afleveren van de folder, doos en elastiek. De dozen worden uiterlijk op 15 november bij u opgehaald. Ik zal zelf de dozen eind november bij een verzamelpunt gaan afgeven.
Je kunt je amper voorstellen wat voor impact deze dozen hebben. Voor veel kinderen in armoede is die versierde schoenendoos-met-inhoud het eerste cadeau in hun leven. Je geeft hoop én toekomst.
Aanmelden bij:
Bea van Zeijl, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. nr. 06-53886067 of secretariaat parochiecentrum St. Bonifacius: 0172-472410.