Actie Kerkbalans

Actie KerkbalansBij dit parochieblad wordt ook een brief bezorgd, of heeft u als u in Hazerswoude-Dorp woont deze brief al eerder gekregen, waarin aandacht gevraagd wordt voor de actie kerkbalans.
De actie, waarvoor ook in de media aandacht is met o.a. reclamespotjes, en waarmee aandacht wordt gevraagd om de kerken financieel te steunen.
Misschien heeft u het op dit moment zelf ook financieel niet gemakkelijk. Ontslag, of een baan die op de tocht staat, u heeft een winkel die erg lijdt onder het coronavirus of een horecaonderneming, die gesloten is en de vaste lasten gaan gewoon door.

Thuis werken, kinderen bijstaan die digitaal les hebben. Chagrijnige middelbare scholieren die de deur uit willen en op straat hangen. Verdrietige (groot) ouders die ook geen raad weten met deze situatie. Wat moet je er allemaal mee?
Uw zorgen en problemen zijn ook de onze. Pastores die hun parochianen op zondagmorgen missen. Die zich een slag in de rondte werken om mensen die dit nodig hebben aandacht te geven; die parochianen begraven, ook die overleden zijn aan corona; die zorgen dat ze via livestream toch het samen vieren waarmaken. Naast de pastores, ook alle vrijwilligers die zich met de beperkingen van de lockdown inzetten om toch nog veel dingen van samen kerk zijn mogelijk te maken.
Ook al gaat op zondagmorgen de kerkdeur niet open voor een viering, de vaste lasten van de parochie gaan gewoon door. Salarissen, verzekeringen, licht, gas en water: eigenlijk bijna dezelfde kosten die we allemaal hebben.
Gelukkig zijn er een groot aantal parochianen die met een vaste financiële bijdrage de parochie steunen. Ook mensen die van tijd tot tijd iets overmaken en de gevers in de collecte.
Het thema van de actie kerkbalans in 2021 is: Geef vandaag voor de kerk van morgen!
Om gaande te blijven als parochie moeten we om uw steun vragen ook dit jaar waarin alles anders en ook onzeker is.
U leest nu het parochieblad, dat ook grotendeels door vrijwilligers gemaakt wordt, maar als iedereen die nooit iets geeft aan de parochie maar wel het parochieblad in de bus krijgt en er blij mee is €10,- naar de parochie zou overmaken zou dat al heel fijn zijn en de financiële commissie een hoop kopzorgen besparen.
Misschien zegt u nu: “al dat papier, als ik wat wil weten dan kijk ik wel op de website van de parochie.” Ook prima laat het weten en we bezorgen het parochieblad niet meer.
Maar dan nog blijft de vraag die ik u stel: “Geef vandaag voor de kerk van morgen!”

Tineke Heemskerk-de Boer, secretaris van het parochiebestuur