Vraag het aan Theo Loog

VraagKinderen hebben soms de meest mooie en verrassende vragen, waar we als volwassenen niet altijd een antwoord op hebben. Zulke vragen kunnen we dan stellen aan mij, Theo. Ik kan jullie daar misschien een antwoord op geven. In ieder geval in de richting helpen. Deze keer een vraag van Froukje: “Hoe zorg ik dat het vrede blijft in de wereld?”
Dat is een hele mooie vraag, waar ik bijzonder gelukkig van wordt. Blijkbaar zie jij dat er nu vrede is in de wereld. Vrede is inderdaad heel belangrijk. Vrede kan je op verschillende manier krijgen.

Als er geen oorlog of ruzie is, dan is er vrede. Een andere vorm van vrede is dat je in jezelf rust hebt. Dat je tevreden bent met wie je bent en wat je hebt. Dan is er vrede in je hart. Ook dat is vrede. Eigenlijk kan je dus zeggen dat er vrede is als je gelukkig bent met een ander en met jezelf. Als je de ander en jezelf kan accepteren zoals die is. Dan komt er vanzelf vrede. Het mooie aan dit alles is dat God zelf dat verlangen naar vrede al in ons gelegd heeft. Hij zei toen hij de mens maakte: het is goed. Ik ben blij met jou. Hoe we kunnen zorgen dat de vrede blijft? Door van een ander en onszelf te houden. Dat kan thuis en op school. Tijdens het sporten of als je buiten speelt. Zoals met veel belangrijke dingen in het leven: het begint bij onszelf. Ik wens jou Froukje en andere kinderen, van harte vrede toe!

Theo

Citaat van een kind