Delen doet wonderen!

Eerste communie in de parochiekern Bonifacius

DelenOp zondag 26 september mochten 17 communicanten van de parochiekern St. Bonifacius voor de eerste keer het ‘lichaam van Christus’ ontvangen. Eindelijk was het zover, een viering die drie keer moest worden uitgesteld, kon doorgaan. En wat was het mooi! Iedereen was blij, zag er hartstikke mooi uit, het was een heerlijke nazomerdag!

Aan de viering hebben alle kinderen meegeholpen, sommige kinderen hebben gelezen, anderen gebeden en weer anderen hielpen met het klaarmaken van het altaar. De kerk was de dag ervoor ook mooi versierd door enkele ouders en de werkgroep. Er was ook een fraai liturgieboekje en onder leiding van Judith Vrijenhoek heeft ‘In Between’ mooi gezongen en speelde Olga Rakic prachtig piano.

Tijdens de eerste communieviering stond het verhaal van de vijf broden en twee vissen centraal. Delen doet wonderen en zo is het maar net. Ruim anderhalf jaar hebben we elkaar regelmatig gezien, soms in het echt maar ook een tijd online. Zo bleven we in contact en is het een mooi project geworden!
Wat ook mooi is, we zijn een wereldkerk en dat blijkt ook steeds meer uit de communicanten, waarvan de wieg in veel verschillende landen heeft gestaan. Zo gezegd is ook de grote inzet van Nienke Donker en Ronald de Waal niet voor niets. De beelden van de livestream zijn de hele wereld overgegaan.
Was dan alles goed vraagt u zich misschien af? Ja bijna alles was goed, het enige smetje was dat in de uren voor de eerste Communieviering bleek, dat twee kinderen positief getest hadden op Corona. Zij mochten helaas niet komen. Gelukkig zijn ze weer helemaal fit en in november gaan we voor hen een mooie viering organiseren, waarvoor we ook de kinderen die vandaag hun eerste Communie hebben ontvangen zullen uitnodigen.

Sjoerd Zuidersma, pastoraal werker