Werkgroep Volwassenen Catechese

Labyrint: bezinning in de Veertigdagentijd

volwassenen catecheseThema: Hervind jezelf
In de Veertigdagentijd, worden wij elke jaar uitgenodigd om tijd vrij te maken voor bezinning. Maar je bezinnen in een chaotisch of druk leven, waar er steeds een beroep op ons wordt gedaan? Eerlijk is eerlijk, het komt er thuis vaak niet van.

Een labyrint is een universeel symbool, d.w.z. dat het over de hele wereld voorkomt. In vele culturen en tijden zijn mensen erdoor gefascineerd geraakt. In veel kathedralen werd in de middeleeuwen een labyrint op de kerkvloer aangebracht. Het stond symbool voor de levensreis van een Christen. Als pelgrims volgden mensen die weg door het labyrint als bezinning in de Veertigdagentijd.
De Werkgroep Volwassenen Catechese wil hierover een avond organiseren. Tijdens het lopen door een labyrint wordt in ons een verlangen naar bezinning gewekt. Het biedt ons gelegenheid om na te denken over ons leven. Of het brengt ons tot bezinning over zoveel wat er in de wereld gaande is. De loopmeditatie leidt ons langs alledaagse onderwerpen. Door iets heel gewoons kunnen we soms geraakt worden: een gedicht, een spreuk, een gebed of een specifiek voorwerp. Zo mag het een uitnodiging zijn om stil te staan bij God en de mensen om ons heen te midden van alles wat goed en moeilijk is in het nu.
Deze avond wordt gehouden op vrijdag 8 april om 20.00 uur in de kerk van de HH. Engelbewaarders, Dorpsstraat 248, Hazerswoude-Dorp. De flyers en posters zullen binnenkort in alle kerken aanwezig zijn. U kunt zich nu al aanmelden per e-mail via pastor Lâm: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de Werkgroep Volwassenen Catechese,

Karin, Adele, Corine, Nelly, pastor Lâm