Vastenactie 2022: je land is je leven

Handboek 2022Gedurende de vastenperiode zal er in de parochie aandacht besteed worden aan het vastenactieproject dat wij ondersteunen als parochie: ‘je land is je leven’.
Drie landrechtenprojecten worden extra in de schijnwerpers gezet.

Project 1: De Maya-gemeenschappen in Guatemala worden ondersteund bij het opbouwen van duurzaam watermanagement. Daarnaast wordt hen geleerd wat hun rechten zijn en hoe zij die kunnen verdedigen.
Project 2: In Libanon leven duizenden Syrische vluchtelingen. Bijna 90% van hen leeft op de armoedegrens. Door de steun van de Vastenactie worden mensen in tentenkampen geholpen bij het opbouwen van een menswaardig bestaan.
Project 3: Er zijn verschillende uitdagingen voor de kleine boeren in noordoost Brazilië. Er is een groep die voldoende voedsel produceert, maar deze producten nauwelijks kan verkopen. Veel mensen trekken daarom naar de stad om daar van de regen in de drup te belanden.
Door de steun van de Vastenactie krijgen 60 families uit beide groepen ondersteuning. Ze ontvangen kassen, bassins voor wateropvang, gereedschap, zaaigoed en training en begeleiding.
U kunt uw steentje bijdragen door de Vastenactie te steunen. Indien mogelijk via de collecte in de vieringen in de kerk, het vastenactiezakje maar als dat onverhoopt niet lukt, kunt u ook een bijdrage overmaken naar: bankrekeningnr. NL36INGB0006192337 t.n.v. parochie H. Thomas o.v.v. ‘Vastenactie’
Namens de werkgroep Diaconie en MOV,

Alexandra Rijsdijk