50 jaar Broncantorij

50 jaar BroncantorijOp 8 februari 2021 bestond het parochiekoor De Broncantorij 50 jaar en dit heugelijke feit zou op zondag 14 februari gevierd gaan worden, maar vanwege de Corona pandemie moest dit worden uitgesteld en nog eens uitgesteld en zijn we uiteindelijk uit gekomen op zondag 1 mei 2022.
Op die zondag is er in De Bron om 11.00 uur een Eucharistieviering uit dankbaarheid voor al die mooie 50 jaren.

Corona heeft het koor geen goed gedaan want meer dan 2 jaar hebben we niet kunnen repeteren en de vieringen niet met onze zang kunnen opluisteren.
Onze sociale contacten - de kern van ons koor - kwamen op ’n heel laag pitje te staan en het bestuur heeft in dit jubileumjaar de leden met kleine attenties een hart onder de riem gestoken om toch vooral positief naar de toekomst te blijven kijken.
Naast de schade van het Coronavirus werd het koor opgeschrikt met de slechte gezondheid van onze dirigent Carel van de Camp die met pijn in het hart ons moest meedelen dat hij al zijn activiteiten stop heeft moeten zetten. Heel spijtig voor hem en zijn vrouw maar evenzeer een mokerslag voor het koor, juist in dit jubileumjaar.
Vanaf september zijn wij weer met de repetities begonnen onder de bezielende leiding van onze nieuwe dirigent mevrouw Oksana Kryuchkova voor ons feest van zondag 21 november, maar wéér werd Corona spelbreker en moest het feest worden uitgesteld. De aanhouder wint en vanaf 3 maart zijn we hard aan het repeteren gegaan voor ons feest op zondag 1 mei.
Wij nodigen hierbij iedereen uit om op zondag 1 mei om 11.00 uur naar De Bron te komen om met elkaar in grote dankbaarheid dit Gouden Feest te vieren.

Het Bestuur