Pelgrimstocht

pelgrimstochtOp zondag 1 mei zijn Hennie en Jannie Meyer aan een pelgrimstocht begonnen en zij schrijven daarover het volgende: “Bij het uitzoeken van onze fietsvakantie dit jaar kwamen wij op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Aangezien wij drie maanden gaan, kwam ook Lourdes in beeld. Niet zomaar een fietsvakantie, maar een pelgrimstocht.

Voor ons een uiting van dankbaarheid voor het mooie gezin en de kleinkinderen, onze zeer goede gezondheid, fijne familie en de vele zegeningen. Wij willen onderweg bidden en kaarsen aansteken om vrede voor iedereen. Ook willen wij ons bezinnen over ons eigen leven en onze tekortkomingen; dat wij een beter mens worden. Wij hopen op een voorspoedige reis en gaan genieten van de natuur. Hiervoor vragen wij de zegen.”
Op zondag 1 mei kwamen Henny en Janny met kinderen op de fiets met volgeladen tassen naar de kerk. Ook vele familieleden, vrienden en vriendinnen kwamen mee.
Na de eucharistieviering kregen Hennie en Janny de reiszegen van pastor Peeters en wij zongen hen toe: “Ga met God en Hij zal met je zijn”.
Onder klokgelui, uitgezwaaid door parochianen en voorzien van een stempel van onze parochie in het pelgrimsboekje, gingen zij op weg naar Santiago de Compostella.