Vormelingen van de Thomasparochie

Julie, Thijs, Wiki, Lena, Catoo, Freek, Tristan, Bjorn, Leanne, Margot, Eva, Rosalie, Aleksander, Daphne, Sofie, Bianca, Kaelan, Luke, Marit, Maaike, Tim, Julian, Rinske, Fleur, Christy, Daan, Sofie, Max, Ryan, Benjamin, Joppe, Sanne en Laura.

vormelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ronduit indrukwekkend hoe zaterdagavond 11 juni jl. de 33 vormelingen het zegel van de Heilige Geest ontvingen van onze bisschop mgr. Van den Hende. Kunt u zich inbeelden…33 vormelingen, zeg gerust échte pubers, voorbereiden op dit sacrament?
De start was digitaal, hoe modern, gelukkig gevolgd door een fysieke gezamenlijke ‘maaltijd’ in het parochiecentrum van parochiecentrum Bonifacius. Samen frietjes eten verbindt nietwaar?
In de Engelbewaarderskerk kwamen we vervolgens zo’n acht keer bij elkaar. Daar nam pastor Lâm de pubers mee in het mysterie van de Heilige Geest, vertrekkend vanuit de belevingswereld van de jongeren. Knap!
Daarna trachten we met de jongeren over de onderwerpen in gesprek te gaan… waarbij het bijbels kwartetspel de werkvorm was die de grootste betrokkenheid opleverde.
Het bezoek aan de bevlogen ‘Blauwe Zusters’ in Den Haag zal ieder vast nog lang bij blijven en de ‘Vuurdoop’ in de kathedraal van Rotterdam was met 400 andere vormelingen uit ons bisdom een bijzondere en inspirerende happening.
Iedereen kan in deze verwarrende tijd extra kracht, wijsheid, sterkte, inzicht, liefde en respect gebruiken, zeker de jongeren! Fijn dat ze toegerust zijn met het sacrament van het vormsel! Voor wie wil is er een mooi vervolgproject, de zolderjongeren. Informeer gerust bij pastor Lâm lt.nguyêDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Projectgroep Vormselvoorbereiding