Eerste communie in de Bron

Bron communieDit jaar mochten Nera, Gabriel, Oliwier en Sean voor het eerst mee aan tafel op zondag 22 mei. Ze waren al een tijd bezig met de voorbereiding op dit feest en ze wilden veel weten. Ze leerden over de naam van God, die betekent Ik-zal-er-zijn, en over de betekenis van hun eigen naam en waarom zij die als eerste cadeau van hun ouders bij de geboorte mochten ontvangen.

Veel kwam er aan de orde, van brood voor onderweg tot en met wat er zoal te zien is in de kerk en hoe er daar gevierd wordt. Veel werd er geluisterd naar elkaar, wat niet voor iedereen even gemakkelijk is maar wel heel belangrijk en ook werd er gedeeld van wat je krijgt terwijl je samen onderweg bent.
Natuurlijk werden er ook verhalen gelezen en leerden de kinderen bidden zoals Jezus het zijn leerlingen voordeed, maar ook leerden ze bidden met eigen woorden.
De generale repetitie was wel spannend en ook onwennig maar op zondag waren de kinderen rustig en deden ze alles wat ze geoefend hadden, perfect.
Op 22 mei was het dus echt feest in de kerk. ‘Jij hoort erbij’ was het thema van de viering en zo voelde het ook voor de communicanten en hun aanwezige familieleden. We wensen Nera, Gabriel, Oliwier en Sean van harte geluk met deze nieuwe stap op de weg van hun geloofsleven.
De Werkgroep communievoorbereiding