Nieuws van het Diaconaal Platform Alphen

Collecte zomerdienstHierbij weer een nieuwe update over de diverse activiteiten met en voor de vluchtelingen uit Oekraïne.
De collecte tijdens de Zomerdienst aan de Zegerplas had een record opbrengst van € 9.432.
Deze opbrengst is bestemd voor Slava Oekranini, onderdeel van Stichting SLIMM.

Concrete acties / vragen:

  • Is er een diaconie in Boskoop die zich beschikbaar wil stellen voor de opvanglocatie Puttenlaan?
  • De badjassen: er zijn echt nog aanvullend badjassen nodig voor de Noorderkeerkring (@Menno van Doorn (Lichtkring): misschien handig om nog even rechtstreeks contact te hebben met de locatie).
  • Vrijwilligers om te helpen papieren voor de registratie in te vullen. Hierbij wordt ook contact gezocht met St. Geldzorg, maar natuurlijk kunnen ook lokale vrijwilligers die hier een rol in willen spelen zich aanmelden.
  • Wij hebben een vrijwilliger die begint met het leren van Nederlands in een groep. Het zou mooi zijn als deze mensen naast de “les” ook een kans krijgen om Nederlands praten te oefenen. In de groep zitten ze met 30 man bij elkaar, misschien zijn er wat mensen die met een kleinere groep aan de slag zouden willen gaan?

Diana Boerefijn
D.P.A.
Op de website van de Raad van Kerken vindt u ook een overzicht van alle acties die worden ondernomen voor Oekraïense vluchtelingen: https://kerkeninalphen.nl/dpa/hulp-aan-oekraine/