Schoenendoosactie 2022

Doe mee!

Schoenendoosactie 2022Ook dit jaar willen we als parochie weer meedoen aan de schoenendoosactie. Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt! Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk. Die leuke Barbie, stoere auto of grappige knuffel. Ze laten een kind in o.a. Sierra Leone hoopvol glimlachen. Met de pennen en schriftjes die jij persoonlijk hebt uitgezocht, kan een jongen of meisje in Sierra Leone weer naar school! Jouw schoenendoos is zo’n bijzonder cadeau. De kinderen zullen die als een schat behandelen.

Hoe werkt het? Gebruik een schoenendoos die voldoet aan de afmetingen: de maximale hoogte is 12 cm en de maximale lengte is 34 cm. Als u de lengte en breedte bij elkaar optelt, mag dit minimaal 46 cm en maximaal 56 cm zijn.
Voor wie maak je de doos: vul dit in op de bon op de achterzijde van de actiefolder, knip de bon uit en plak deze boven op je schoenendoos. Versier en vul de doos met spulletjes uit de checklist. Maak het persoonlijk: voeg een leuke kaart, foto of tekening van jezelf toe. Dat vinden de kinderen erg leuk. Plak de doos niet dicht maar gebruik een postelastiek. Geef € 5,- voor de transport- en organisatiekosten. Stop dit in de envelop uit de actiefolder en doe de ingevulde envelop onder het postelastiek. Ook kunt u deze € 5,- overmaken naar de organisatie. Alle informatie hierover vindt u in de folder.
Vul elke doos in ieder geval met 4 schriften, 3 pennen, gum, puntenslijper, kleurpotloden, 3 potloden, tandenborstel en een stuk zeep. Daarnaast kan je de doos aanvullen met speelgoed, een knuffel, slippers, pet, sokken, liniaal etc.
Stop er vooral niet in: snoep of andere etenswaren, stiften, verf en vloeibare producten zoals shampoo en doucheschuim.
De folders liggen vanaf 24 september in alle kernen van onze parochie. De dozen kunt u bij alle kernen van de parochie afgeven. U kunt mij ook bellen of mailen als u niet in staat bent om zelf een folder op te halen of de doos af te geven bij het secretariaat. Ik neem dan contact met u op over het afleveren van de folder of het ophalen van de doos.
De dozen moeten uiterlijk 5 november zijn ingeleverd.
Ik zal daarna zelf de dozen bij een verzamelpunt gaan afgeven. Je kunt je amper voorstellen wat voor impact deze dozen hebben. Voor veel kinderen in armoede is die versierde schoenendoos-met-inhoud het eerste cadeau in hun leven. Je geeft hoop én toekomst. Het zou fijn zijn als wij als parochie ook dit jaar hierin weer kunnen meehelpen en het mooie aantal van vorig jaar (88 dozen) ruim kunnen overtreffen.
Er is ook een mogelijkheid om gezamenlijk de doos te versieren en in te pakken.
Dit kan op zaterdag 22 oktober a.s. in de Jozefzaal. Meer informatie hierover kunt u lezen in in het volgende parochieblad.
Bea van Zeijl: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-53886067, secretariaat Parochiecentrum St. Bonifacius: 0172- 472410.