Open Monumenten- en Orgeldag

10 september 2022

open monumentenBonifaciuskerk (met om 13.15 uur orgelconcert)
Evenals voorgaande jaren is op die dag ook de Bonifaciuskerk open van 11.00 tot 16.00 uur.
Om 13.15 uur zal organist Alexander Schippers tijdens een middagconcert de volgende
werken ten gehore te brengen:

Choral 2 - César Franck (1822-1890) Le Cygne - Camille Saint-Saens (1835-1921)
Carillon de Westminster - Louis Vierne (1870-1937).
U bent van harte uitgenodigd om naar het concert te komen luisteren en/of de kerk te bezichtigen.
In de vitrinekast zullen de door Wil Tuinenburg geschilderde iconen blijven staan tot eind september. Het is een mooie gelegenheid om op Open Monumentendag deze prachtig geschilderde iconen te komen bekijken.
N.B. In tegenstelling tot onze eerdere mededeling zal er tijdens de jaarmarkt, op woensdag 21 september, geen Open Huis zijn in de Bonifaciuskerk.

Namens de Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk, Wilma Helder

 

Bernarduskerk (Thema duurzaamheid)

Tot eind jaren 50 van de vorige eeuw werden veel dingen hergebruikt, omdat er door de Tweede Wereldoorlog veel schaarste was. De Stichting “Vraag en Aanbod” houdt inzamelingen van gereedschap voor hergebruik in derdewereldlanden. Henk de Boer vulde een container met spullen die in Tanzania hergebruikt gaan worden, zoals medische apparatuur, orgeltjes voor in de kerk, sportkleding van voetbalverenging Bernardus. Natuurlijk ook de klok, de doopvont, het tabernakel en het altaar uit Het Anker.


Henk en Hans de Boer zijn naar Tanzania geweest o.a. om de container uit te pakken en te zorgen dat alles op de goede bestemming komt. Over deze vorm van hergebruik zijn tijdens open monumentendagen foto’s en film te zien in de Bernarduskerk.
Natuurlijk zijn er op deze dagen weer tafels met fotoboeken, appeltaart bij de koffie, soep en het belangrijkste: de ontmoeting, de verhalen en de herinneringen, die we met elkaar delen. U kunt ook een bezoek brengen aan de tuin bij de kerk en een rondje lopen door de lege pastorie waarvan wij hopen, dat het gebouw eindelijk een goede bestemming mag krijgen.
Er is ook nog handwerk te koop uit Guatemala, waarvan een aantal dingen ook gemaakt zijn door hergebruik van oude stoffen.
Kortom 10 en 11 september worden mooie monumentendagen, waarbij de Bernarduskerk gastvrij open staat. U bent welkom op: zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Zondag 11 september is er om 11.00 uur een viering in de kerk en daarna heeft u tot 17.00 uur de tijd om alles te bekijken. Hartelijk welkom!

De voorbereidingscommissie