Jaarmarkt van de gezamenlijke kerken een groot succes

JaarmarktWij waren dit jaar niet zozeer zendeling of missionaris, het ging wel over Bijbelverhalen maar met een ludieke inslag naar het jaarmarkt gebeuren. Subtiel hadden we 3 spellen gerelateerd aan Bijbelteksten en de inzet was gezelligheid voor een zo breed mogelijk publiek.
Het begon om 10.00 uur. De kinderen mochten vissen in de boot van Petrus aan het Meer van Tiberias. Petrus ving geen vis, maar Jezus zei: “Gooi de netten maar rechts van de boot”.

En 100 kinderen hebben daar meer vis gevangen dan de visboer op vrijdag verkoopt op het Ambachtsplein. En zij kregen daarvoor de gelegenheid om te grabbelen in de melkbus met snoepjes tussen het zaagsel. Dat was een groot succes want om 12.00 uur moesten er nieuwe snoepjes bijkomen. Het raden van de mosterdzaadjes was ook een onderdeel voor de wat ouderen, veelal dames. U kent de tekst wel uit de schrift. Het mosterdzaadje is een van de kleinste zaadjes uit de oude tijd. Nu hadden wij een pot met misschien wel 25.000 mosterdzaadjes. Dus raden hoeveel was natuurlijk een utopie. Daarom besloten we om het gewicht te laten raden. Aantal deelnemers: 64 personen. Laagste gewicht: 310 gram. Hoogste gewicht: 2.100 gram. Winnaar: Ria v.d. Berg met 927 gram.
Ons derde spel was een aandenken aan de grote Samson, de sterke man uit de Bijbel. We hadden een groot houten beukenblok om te laten tillen. Tien personen hebben getild en het was heel erg zwaar, maar toch waren er heel sterke Hazerswoudse krachtpatsers. Sterkste dame: Melony Noordam: 7.21 min. En de sterkste man van de dag was: Daniël Knegt met 13.13 min. Zowaar een professionele prestatie!
Maar met die boomstam konden we natuurlijk veel meer. We hebben nog 80 personen laten raden hoeveel de boomstam zou wegen. Hoogste gewicht: 197 kg. Laagste gewicht: 28 kg. De winnares was: Tieke van Zanten met 50,2 kg.
Alle prijswinnaars hebben een mooi kaas-cadeau-pakket ontvangen van zorgboerderij Sparnaaij, en de boerderij ontving van ons een mooi bedrag van € 220,00 om een start te kunnen maken met een nieuw aan te leggen moestuin.
Dank aan alle vrijwilligers die hebben op- en afgebouwd en de stand van 10.00 – 18.30 uur hebben bemand.

Namens de gezamenlijke kerken Hazerswoude-Dorp, Jan Rietveld