In en om de kerk

In en om de kerkNu ik dit schrijf, is het nog voor 6 januari, Driekoningen, en staat gelukkig de kerststal nog in de kerk. Het was fijn weer samen te komen om Kerstmis in de kerk te vieren als familie. Veel dank aan iedereen, die hieraan een bijdrage leverde. Van kosters tot pastores tot de mensen, die de kerk/vieringen weer zo mooi maakten.
Kerst begon al vroeg. Op zondagmiddag 11 december was er een kerst-winter concert van het popkoor Temperament. Er werd mooi en enthousiast gezongen en daar waren veel dorpsgenoten bij aanwezig.

Zaterdag 17 december was er weer een heel ander en bijzonder concert door Cappella Fruí Cantus. Zij brachten een breed kerstrepertoire ten gehore. Het koor bestaat uit 8 ambitieuze zangers/zangeressen, die onder leiding van dirigent Marta Leda met veel passie liederen à capella zongen, maar ook deels werden begeleid door pianist Jaco van Leeuwen.
Met flinke gladheid kwam er op 18 december een einde aan de korte koude periode. Ondanks dat, kwamen er nog mensen naar de kerk en werden alle kerstwensen voor de oudere parochianen meegenomen en in de week voor Kerstmis bezorgd. Ook weer veel dank aan de “postbodes”, namens de kerk. We kregen ook veel lieve en aardige wensen op het secretariaat. Met een oecumenische viering in de Brugkerk, waarin pastor Lâm voorging, sloten we 2022 af.
Nu zijn we, al of niet met vuurwerk, aan het jaar 2023 begonnen. Een mooi nieuwjaar met kansen en mogelijkheden. Om dicht bij de kerk te blijven: laten we hopen, dat er een oplossing komt voor het Bernardusensemble.
Misschien heeft u wel gedacht: hoe zit het met de ouderencontactmiddag? Het was een goede gewoonte om u hiervoor op de “laatste dinsdag” uit te nodigen. Dat doen we met oog op de stookkosten even niet, maar we denken na over een bijeenkomst in de lente als de temperatuur hopelijk wat milder is. Misschien is er iemand die een aardige suggestie heeft voor een contactmiddag. Laat het weten.
Welkom in de kerk zonder coronavirus maar wel met energiecrisis. Daarom gaan de komende drie maanden om en om de kerkdeuren van de HH. Engelbewaarderskerk en de H. Bernarduskerk op zondag open. Let op in deze maanden begint de viering om 10.00 uur.
We stoken de kachel bescheiden, dus doe warme kleding aan of neem een fleece-dekentje mee. (Kijk voor de plaats van de vieringen in het rooster op de middenpagina.)

Tineke Heemskerk