De stichting Vraag & Aanbod het gereedschap voor de derde wereld

StichtingWe zamelen gereedschap in om mensen in de derde wereld van gereedschap te voorzien, waarmee men iets kan leren of waarmee ze hun brood kunnen verdienen.

Daarom houden we ook dit jaar weer een inzameling op zaterdag 1 april van 10.00 tot 11.00 uur bij de Jozefzaal aan de Paradijslaan 6 (naast de Bonifaciuskerk) en van 10.00 tot 12.00 uur kunt u uw spullen inleveren bij de fam. Van Zwieten, Dorpsstraat 295A, Hazerswoude-Dorp. Goederen die we graag inzamelen zijn: naaimachines (elektrisch, hand en trap) en breimachines. Ook eenvoudig handgereedschap zoals hamers, schaven en beitels, dus spullen voor timmerlieden, maar ook voor metselaars, fietsenherstellers, loodgieters, schoenmakers en ga zo maar door. Tuingereedschap om met de hand mee te werken. Generatoren, compressors en waterpompen.

Rolstoelen (inklapbaar), krukken, schoon beddengoed zoals lakens en dekens.

Geen computers, keukenapparatuur, huisraad of kleding.

Indien u twijfelt of iets bruikbaar is kunt u contact opnemen met: Tineke Heemskerk, tel. 071-3413723 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De stichting Vraag en Aanbod heeft ook als doelstelling om in Nederland langdurig werkelozen te begeleiden naar werk of verdere scholing. In diverse werkplaatsen over ons land verspreid krijgen zij professionele begeleiding die hen in staat stelt te re-integreren op de arbeidsmarkt met het opknappen van de door ons ingezamelde spullen, die vervolgens naar derdewereldlanden worden verstuurd. Er zijn ook werkplaatsen waar alleen vrijwilligers werken; mensen die zinvol bezig willen zijn met het repareren van gereedschappen voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

Veel dank namens de mensen in de derdewereldlanden.

De werkgroep Diaconie