Ad en Ventura

venturaAd en Ventura hebben van meneer Loog een opdracht gekregen. Zij zullen moeten samenwerken met enkele bijzondere kinderen over de hele wereld. Enkele van de kinderen hebben we al gevonden. Sara uit de Filipijnen en Ryan uit Afghanistan. Ryan was de laatste die zich bij hen had aangesloten. Hij wilde zich graag aansluiten bij de groep, want vanwege een tragisch ongeluk is hij nu alleen op de wereld. Eenmaal terug bij meneer Loog, werd hij zo verdrietig toen hij aan zijn ouders moest denken, dat hij plots verdween. Nu zijn de andere drie kinderen achter hem aangegaan. De drie ringen die ze hebben gekregen van meneer Loog zullen hen leiden.

Voor hun gevoel niet zoveel later wordt de omgeving om hen heen weer zichtbaar. De huiskamer is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een andere omgeving. Het is er warm. Stof en zand hangen in de lucht. Het voelt aan als een bekende lucht voor Ad en Ventura. In de verte zien ze een grote groep mensen. “Laten we daar naar toe gaan. Misschien is hij daar,” zegt Sara. Haastig rennen ze naar de menigte toe. Hoe dichterbij ze komen, hoe meer ze kunnen verstaan. Ze zien daar een bekend persoon die ze al vaker op hun reizen hebben gezien; het is Jezus. Mensen staan om Jezus heen en een groepje mannen vraagt Jezus wie Hij is. “Bent U degene op wie wij wachten? Komt u ons redden? Moeten wij u volgen of is er iemand anders op wie wij moeten wachten? Er is zoveel ellende in de wereld. U kunt helpen, toch?!” Jezus kijkt om zich heen en ziet de mensen die om hem heen staan. Dan zegt Hij: “Jullie hebben allemaal gezien en/of gehoord welke wonderen ik heb gedaan. Blinden heb ik weer laten zien, mensen weer laten lopen, zieken heb ik genezen en nog vele andere wonderen. Ik heb dit gedaan om aan allen die dat nodig hebben de blijde boodschap te brengen. Ik ben er voor hen die verdriet hebben.” Terwijl Hij dat zegt legt Hij zijn hand op de schouder van een jongen, die heel verdrietig is. Ventura herkent hem als eerste. “Het is Ryan! Hij staat bij Jezus!” Jezus heeft nog steeds zijn hand op de schouder van Ryan liggen.

[als er plek is, dan kan het volgende stuk van het verhaal erbij. Anders is het voor het volgende parochieblad.]

Intussen gaan alle andere mensen weg en dan pas durven de kinderen naar hun nieuwe vriend Ryan toe te lopen. Jezus is inmiddels voor hem geknield en praat zachtjes tegen hem. Ryan veegt de tranen weg uit zijn ogen en Jezus blijft verder praten. Ze horen Hem zeggen “..voor verdrietige mensen ben ik gekomen. Ik zal je troosten, want dit moet je weten: je bent nooit alleen. Mijn Vader, God, en Ik houden van jou. Altijd. Ik zend jou, Ryan, nu al de heilige Geest. Die zal jou op moeilijke momenten helpen.” Ondertussen staan Ad, Ventura en Sara naast Ryan. Jezus pakt de hand met de rode ring van Ryan vast en zijn andere hand legt hij op Ryans hoofd. Zacht prevelt Hij iets en hoewel ze niets verstaan, voelen ze een hele bijzondere warmte. Hun hart wordt vervuld met een enorme vrede en rust. Alsof er geen ellende en moeilijkheden zijn. Ze zien aan Ryan dat het hem goed doet. Dan staat Jezus weer op en groet de kinderen. Langzaam loopt hij van hen weg. “We zijn zo blij om je weer te zien Ryan. We waren zo bezorgd. Hoe ben je hier terecht gekomen?! En dan dat Jezus jou persoonlijk aanspreekt ook nog. Te gek man!” “Hij heeft je zelfs aangeraakt, hoe cool is dat!” zegt Ad en pakt de hand van Ryan. Dan ziet Hij iets bijzonders…de ring van Ryan is anders geworden.

In plaats van helemaal rood, zoals hun eigen ringen, heeft de ring van Ryan een bijzonder symbool gekregen. Het lijkt op een P en een X en nog twee andere tekens die ze niet kennen.
Ventura heeft dat symbool al ergens anders gezien. Ze kan zich alleen niet meer herinneren waar ze dat heeft gezien. “Waar heb ik dat toch gezien! Argh, ik weet het heel zeker!” zegt Ventura gefrustreerd. Sara zegt: “Dat komt dan later Ventura. Wat belangrijker is, hoe komen we nu weer thuis?....

Weet jij wat dat symbool betekent? Als je het antwoord weet: laat het me weten, dan zal ik jou ook een plekje geven in het volgende verhaal van Ad en Ventura.

 

Pastor(aal werker) Lâm
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.