Kerstsfeer in de Bron

Zaterdag 16 december

Kerstsfeer in de BronNet als in 2022 staken de organisatoren van toen weer de koppen bij elkaar om een kerstviering te organiseren in de Bron. Met gevarieerde muziek, voor iedereen in de buurt, kerkelijk betrokken of niet. Riet, Nico, Ali, Lise en Erna vormden het organiserend comité.
Er was een programma gemaakt voor een uur of twee, van 15.00 tot 17.00 uur en het werd een groot succes met meer dan 200 belangstellende aanwezigen. Er werd geopend met orgelspel door Sybren Brons. Achtereenvolgens hoorden we daarop het popkoor Poppleasure o.l.v. Maarten van Wijk met kerstliederen, harpiste Annelies Kole, liedjes gezongen door de jonge Freya Angenent begeleid door Ype van der Werf, en ook een paar liedjes door Maarten van Wijk. De harp en het orgel besloten het eerste deel waarna er een drankje was met taart en koek gebakken door jongeren voor een bouwproject in Ecuador.

De stemming zat er goed in en dat was te merken toen na de pauze het popkoor weer drie kerstliederen ten gehore bracht. Vervolgens weer de solo harp, de jonge Nathan Visser die een kerstlied zong, orgelspel, weer de harp en het popkoor en het orgel. Tussendoor nog een mooi gedicht “Hoop is een open raam” naar een lied van Diana Ross, voorgedragen door de ceremoniemeester. Met een daverend applaus en bloemen voor alle musici en Mozartkugeln voor de organisatoren was het welletjes. Het concert was gratis maar met de vrijwillige bijdragen konden de kosten gedekt worden en kon er nog zo’n 175 euro overgemaakt worden aan de voedselbank.
Zonder de inzet van de audio/video vrijwilligers zou het concert niet zo’n mooie happening zijn geworden, dat is zeker. Ook zij verdienen uitbundige dank. En dankzij hen is het hele concert nog eens te beleven via https://youtube.com/live/OKk_9xi90QQ?feature=share. Veel plezier.
Frits Teule