Catechese (Leren)

Catechese staat voor leren.

De parochie biedt mensen — jong en oud — leermogelijkheden, zodat ze kunnen groeien in hun geloof. De Bijbel is hierbij de basis. De parochie wil kinderen, jongeren en volwassenen met hun eigen levens- en geloofsverhalen, in contact brengen met de verhalen uit de Schrift en de christelijke traditie. Ze stemmen ons tot nadenken over de vraag wie we zelf zijn en welke twijfels, vragen en zekerheden we hebben. Welke gevolgen heeft dit voor de manier waarop we ons leven vorm willen geven, persoonlijk, binnen de maatschappij en in de kerk?
Parochiecatechese speelt zich vooral af in groepen en is gericht op kinderen, jongeren en volwassenen in een bepaalde levensfase. Te denken valt aan catechese voor kinderen van de basisschool en de voorbereiding van kinderen op eerste communie en vormsel, maar ook aan cursussen voor volwassenen, zoals de bijbelcursus. Welke cursussen er zijn, kunt u vinden op deze website, (Nieuws en Agenda). Ook worden cursussen en catecheseprojecten aangekondigd in het parochieblad en de nieuwsbrieven.

Catechese aanbod 2023-2024

Voor komend seizoen hebben we voor u allen een uitgebreid en afwisselend aanbod van avonden en cursussen rondom geloof, bijbel en christelijke omgang met elkaar. Als Werkgroep Volwassenen Catechese bieden we een aantal avonden aan om met elkaar in gesprek te zijn over ons geloof. De avonden staan op zichzelf dus u kunt de avonden los van elkaar bijwonen.

Woensdag 6 september 19:30 in de Bron: filmavond “The fault in our stars”. Een luchtige film over een aangrijpend thema. Twee jongeren worden verliefd op elkaar, maar wat als je weet dat je niet lang meer te leven hebt?
Donderdag 30 november 20:00 in parochiecentrum Bonifacius: Een gezellige avond over de goedheiligman Sint Nicolaas.
Woensdag 17 januari: Dag van het Jodendom
Maandag 24 mei: Avond van verbondenheid. Een ontmoetingsavond met parochianen uit verschillende landen. Hoe wordt het geloof in hun land uitgedragen en beleefd? We doen dat onder het genot van heerlijke hapjes uit dat betreffende land.

Daarnaast hebben we verschillende cursussen, waarover elders in dit parochieblad meer staat. Let u vooral ook op de flyer en de poster achter in de kerk.
Pastoraal werker Lâm