Parochiële Caritas Instelling

Mensen die in financiële problemen verkeren, kunnen een aanvraag voor ondersteuning indienen bij de Parochiële Caritas Instelling (PCI), die daarbij financiële ondersteuning kan verlenen. De PCI komt voort uit de vroegere “armenzorg” en Vincentiusverenigingen. Onze ouders en voorouders hebben daarvoor geld, goederen en bezittingen in een fonds gestort , dat beheerd wordt door een aantal deskundige en door het bisdom aangestelde parochianen. Jaarlijks komen nog donaties binnen via legaten en collectes. De PCI beheert de door onze voorouders gespaarde gelden. Van de opbrengst daarvan kan de PCI de aanvragen, na intern overleg, al dan niet honoreren. De PCI wijst op de mogelijkheden van hulp door gemeentelijke instanties.
Voor een hulpvraag, voor u zelf of voor iemand uit uw naaste omgeving, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierbij kunt u gebruik maken van bijgaand aanvraagformulier.
In de beslisboom kunt u vinden wanneer u in aanmerking komt voor een aanvraag.
In het jaarverslag staat ook een verwijzing naar het Diaconaal Platform Alphen. Het D.P.A. heeft een diaconale kaart ontworpen; op deze kaart kunt u gemakkelijk terugvinden waar u moet zijn met een hulpvraag. Deze vindt u op: www.kerkeninalphen.nl/DPA/home.DPA/
Hier treft u de beslisboom van de Parochiële Caritas Instelling van parochie H. Thomas als ook de flyer.
Een overzicht van onze activiteiten van vorig jaar vindt u hier.
En hier vindt u informatie over ons privacybeleid volgens de AVG.

U kunt het werk van de PCI H. Thomas steunen door een geldelijke bijdrage over te maken op rekening nummer NL74RABO0391603825 t.n.v. PCI Heilige Thomas te Alphen aan den Rijn.

Voor het geven van een bijdrage kunt u ook gebruik maken van bijgaande QR-code: QR PCI

Scan de QR-code om te betalen voor Gift aan
PCI H.Thomas Alphen ad Rijn.
Gebruik de Camera App op je telefoon.
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=8OuzY2SLRVCP9CmWZ-OxMg
Uw bijdrage, hoe gering ook, is van harte welkom.