Dank–je–welviering van de kern HH Engelbewaarders

Dank je welviering van de kern HH Engelbewaarders1Het was een aparte Dank-je-wel-viering in onze parochiekern. Volgend jaar gaan we het samen doen met de geloofsgemeenschap Michaël en Bernardus. Het fijne is dat onze samenwerking al soepel verloopt. De pastoor begon in de viering over de boodschap van het Evangelie: “De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig; vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen”. Dit zijn mooie woorden voor de situatie van 2024.
Wij gaan nu weer een aantal vrijwilligers huldigen met een mooie staat van dienst voor onze parochiekern; allen boven de 70 jaar.
Wij hebben nog geen uitzicht dat onze parochianen hun taken binnen enkele jaren gaan overnemen. De Heer zegt: “Als men niet naar u wil luisteren, en er komen geen opvolgers veeg dan het stof van dat aan uw voeten kleeft, maar bedenk wel de kerk blijft en het koninkrijk Gods is nabij”. Dat was de boodschap in deze viering.
Aan het einde van de viering was er uitgebreid tijd voor huldiging van jubilarissen.


Dank je welviering van de kern HH Engelbewaarders2Wij begonnen met Margot Koolmees. Zij coördineert onze Cantors, en zingt al 38 jaar in het St. Ceciliakoor en is ruim 10 jaar medewerkster van het centraal secretariaat.
Wij gingen ook een fijn echtpaar huldigen voor hun tomeloze inzet bij het schoonhouden van kerk en parochiecentrum, koffie schenken en een lange bijdrage in parochiebestuur en commissie van beheer: Roland en Lies van Lierop. Onze welgemeende dank hiervoor.
Een bijzonder echtpaar zijn toch wel Anneke en Jan Koeckhoven. Wat zij de laatste 15-20 jaar in onze parochie hebben gedaan is geweldig en niet in 10 zinnen op te schrijven. Jan is al jarenlang bestuurder en voorzitter van de commissie van beheer. Hij regelt alles: van de kerktoren tot het tuinteam, het kerkhof en de uitvaarten.
Anneke vertegenwoordigt onze kern al jaren in het bestuur van parochie Heilige Thomas, is voorzitter van de pastoraatgroep van onze kern met veel aandacht voor pastoraat, zieke en/of eenzame parochianen en gaat altijd voorop in de kerk bij aparte vieringen als gastvrouw. Hiervoor zijn zij allebei gehuldigd met de Thomasonderscheiding. Daarna werd iedereen uitgenodigd in de gezellige pastorietuin voor de koffie met gebak en een drankje en een hapje. Het bleef nog lang heel gezellig in de tuin.
Namens de pastoraatgroep, Jan Rietveld