De ‘dank-je-wel’ avond Bonifaciuskern

De dank je wel avond BonifaciuskernEen geslaagde ‘Dank-je-wel’-viering mochten we als parochiekern Bonifacius meemaken op zaterdagavond 6 juli. Vanouds is dit een samenzijn, waarin de vrijwilligers van de eigen parochiekern bedankt worden voor heel hun inzet voor de parochie. Dit jaar waren alle kerkgangers van die zaterdagavondviering uitgenodigd om op het feest na afloop de viering te komen. En velen deden; zo willen we dat de volgende jaren ook doen: een parochiekernfeest. Samengekomen in een feestelijke liturgie met als motto ‘Verbonden in God’, met zang van het St. Caeciliakoor.
Een leuk en dankbaar moment was er aan het einde van de liturgieviering. Geheel onverwacht en zelf totaal verrast werd Tiny van Holstein naar voren geroepen.

Van alle vrijwilligers van de parochiekern Bonifacius kreeg zij dit jaar de parochieonderscheiding. Bijna vijftig jaar had zij in de kerk gezongen en daarbij had zij ook vaak een vrolijke noot gebracht bij de andere koorzangers; zij had de anderen dikwijls in het zonnetje gezet met een felicitatiekaart. Zelf vaak bescheiden en op de achtergrond had zij meegebouwd aan een goede sfeer. Een ‘dank-je-wel’ in de vorm van een kettinkje met de Thomasonderscheiding was hier op z’n plaats.
Daarna was er een uitnodiging om in de Jozefzaal samen te komen. Vanwege het aangekondigde slechte weer waren de tenten niet opgezet, maar was het feest verplaatst naar de Jozefzaal. Hierdoor was het ook mogelijk om – voor wie wilde – via de beamer te kijken naar de Voetbal: om het Europese Kampioenschap: Nederland-Turkije; u kent de uitslag. Het bleef dus een heel gezellige avond, zonder verlenging. Zo kon ieder weer op tijd naar huis. Maar met een dankbaar gevoel voor ieder die aan deze ‘dank-je-wel’ avond had mogelijk gemaakt.
Namens de pastoraatgroep Bonifacius, Ruud Miedema