Overlijden Ed Vergeer

Ed VergeerOp vrijdag 1 maart jl. is op 87 jarige leeftijd Ed Vergeer overleden.
Ed had al op 20 jarige leeftijd een dwarslaesie opgelopen en moest daardoor van een rolstoel gebruik maken. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en heeft desondanks toch een heel actief leven gehad.
Ed kwam graag naar de vieringen van de kern De Heilige Geest in de Bron. Hij had daardoor vele contacten met andere parochianen. Hij was heel dankbaar voor alle hulp die hij steeds ontving van anderen.
De laatste tijd kwam hij wat minder in verband met de afname van zijn gezondheid. Door regelmatig bezoek en het langsbrengen van de nieuwsbrief hield hij toch goed contact.
Ed was tot het laatst heel actief gelovig. Hij luisterde veel naar radio Maria en was ook heel blij dat hij het laatste jaar onze vieringen via de livestream kon volgen.
Ed had ook een gebedsgroep opgericht, welke vele jaren eenmaal per maand bij elkaar kwam. Hij vond het heel jammer dat deze bijeenkomsten mede door de corona niet meer door konden gaan

De laatste tijd was Ed meer aan zijn huis gekluisterd vanwege zijn gezondheid. Hij had gelukkig veel hulp van de Buurtzorg en van de zorgmedewerkers. Hij heeft ook veel bezoek gehad vanuit de Parochie. Ed heeft nog drie weken in het ziekenhuis gelegen; hij heeft toen nog de ziekenzegen ontvangen van pastoor Visser.
Toen ik hem twee dagen voor zijn overlijden bezocht, heeft hij me gevraagd om alle parochianen, die hem de laatste tijd hebben geholpen, te bedanken. Hierdoor voelde hij zich echt met onze gemeenschap verbonden. Hij had ook graag vanuit de Bron begraven willen worden. Omdat zijn broer Ferd (Emeritus priester van de orde van Mill Hill) mede voor wilde gaan in deze eucharistieviering is toch voor de Bonifaciuskerk gekozen. Het was een mooi afscheid.
Wij zullen hem missen. Dat hij moge rusten in vrede
Ad Janmaat