Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Impulsdag ‘vrijwilliger zijn in de Kerk: ontmoeting, uitwisseling’

Op 25 januari is in Delft de impulsdag van het bisdom gehouden met als thema: ‘Licht in de wereld, vrijwilliger zijn in een missionerende Kerk’.
Iedereen, ambtsdragers, religieuzen en alle gelovigen zijn geroepen om het evangelie te verkondigen. Dus ook de vrijwilligers. Dit sluit aan bij de woorden van paus Franciscus: “Krachtens het ontvangen doopsel is ieder lid van het Volk van God missionaire leerling geworden”. “Het evangelie verkondigen in woord en daad vraagt om vuur, begeestering, elan”, zegt inleider Hein Steneker. “Het is zo spreken en handelen dat andere mensen hierdoor geraakt worden. Dat valt niet mee in een wereld waarin individualisme, eigen belang en materiële welvaart de boventoon voeren. We moeten daarom telkens weer in de leer bij Jezus Christus en ons voeden met zijn evangelie. Om zo te trachten het goede te doen en het kwade te overwinnen”. Het gaat hier ook om de wereld om ons heen.

De goede boodschap is voor alle mensen. Paus Franciscus zegt: “In de huidige wereld wordt het gevoel tot eenzelfde mensheid te horen zwakker, terwijl de droom om samen gerechtigheid en vrede op te bouwen een utopie van een andere tijd lijkt.” Als christenen staan we voor de liefde voor de slachtoffers van oorlog en geweld, voor vluchtelingen, zieken en het zorgvuldig omgaan met Gods schepping. Dit christelijk engagement met de wereld is een belangrijk werktuig van evangelisatie. Een vrijwilliger in een missionaire parochie zet zich bewust of onbewust in voor de missie van de Kerk. Ieder heeft hierbij zijn eigen talenten en gaven. Alle taken doen ertoe en dienen met eerbied en respect behandeld te worden.” Daarbij gaat het om taken op het gebied van diaconie, catechese, liturgie, pastorale en voorwaardenscheppende taken.
Op de impulsbijeenkomst werd de vraag gesteld: ”Op welke manier draagt mijn vrijwilligerswerk bij tot de missie van de Kerk?” Hoe kunnen we het vuur in woord en daad brandend houden? Dat is zowel een opgave voor de vrijwilliger zelf, de groep waarin hij of zij actief is, de bestuurders en het pastoraal team. Ieder heeft hierin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.”

Mede namens Ad Janmaat, Erna Teule