Maak samen lezend kennis met Laudato Si.

The LetterEr is een samenleving mogelijk waar evenwicht is en verbinding; tussen mens en omgeving, arm en rijk, plant en bebouwing.
Laudato Si’ geeft een antwoord op de schreeuw van de aarde en van de armen.
Paus Franciscus roept ons in zijn encycliek op tot een ommekeer, een ‘ecologische bekering’. Doorbreek de onverschilligheid; leef en werk vanuit een houding van respect en zorgzaamheid voor het welzijn van mens en aarde. En benoem de werkelijke oorzaken van de sociale en ecologische crisis van vandaag.
We moeten onszelf weer verbinden met onze spiritualiteit, ons hart, onze intuïtie en de omgeving waarin we leven. Dan komt er ruimte om onze levensstijl aan te passen naar een kleinere ecologische voetafdruk en een nieuwe omgang met ons gemeenschappelijk huis. Dan kunnen we herijken wat belangrijk is en wat bijdraagt aan een waardevol leven.

Een levenshouding van verwondering, verbondenheid en dankbaarheid klinkt utopisch in een gebroken wereld, maar kunnen en moeten we wel iedere dag naar streven.
Dit alles begint met een bewustwording. Daarom gaan wij samen de encycliek lezen, bespreken en ons verdiepen.
We maken er gezellige en verdiepende samenkomsten van.
Misschien, als het weer het toelaat, doen wij dit in de tuinen van de verschillende kerken binnen onze parochie.
Ik hoop jullie/ u te ontmoeten op:

19 september, 3 oktober, 17 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur .
De locaties worden later nog doorgegeven.

Meldt je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Saskia van Winden
Pastoraal werkster