Vredesweek 14-22 september 2024

'SAMEN VOOR VREDE'.
Vredesweek 2024Er gaat geen dag voorbij of de meest vreselijke berichten en beelden worden, via de media, de wereld ingestort. Ondermeer berichten over dreigingen, terreur, gevolgen van machtsmisbruik en oorlogen. De daarbij getoonde beelden laten niets te wensen over: mensen op de vlucht, huis en haard verlatend, op weg naar ....?, kapot geschoten of gebombardeerde essentiële gebouwen en woonwijken waar ontredderden zoeken tussen de puinhopen; totaal verdriet bij verlies van dierbaren; angst; verslagenheid; onmacht. Ik kijk in die ogen, ik hoor de radeloosheid, ik zie de complete wanhoop. Komt het dan nooit goed in deze wereld: nog geen sprankje hoop op verbroedering, geen beetje positiviteit voor de toekomst, geen stapje naar Vrede?
De jaarlijkse actieweek voor de Vrede, geïnitieerd door Pax, is nu meer dan ooit noodzakelijk. Nee, we hoeven niet de barricade op en niet te betogen want Vrede valt niet af te dwingen: Vrede ontstaat in je hart. Wel kunnen we bidden voor Vrede en Vrede koesteren, want dat begint klein, dat begin bij jezelf. Als we ons daar hard voor maken dan komt het misschien toch een beetje goed.
Op zondag 22 september bidden we gezamenlijk voor die zo noodzakelijke en gewenste Vrede en wensen we elkaar die Vrede toe in de oecumenische viering om 10 uur in de benedenzaal van De Bron. Samen voor Vrede, voor alle mensen!
Annemiek Plompen-Huibers en Marian Bouterse=van Haaren, oec. coördinatoren