Rond de kerk

Rond de kerkNu er in de Bernarduskerk op 2 juni voor het laatst een viering was, wordt toch alles anders. Voor wie er niet was of er nog weinig over gehoord heeft: het was een mooie, indrukwekkende viering, maar ook een viering met emoties en verdriet en dat is goed, want het is toch een rouwproces, waar we met elkaar inzitten. Rouw en verdriet kosten tijd en het is soms hard werken om weer verder te kunnen. Maar je moet ook vertrouwen hebben en doorzettingsvermogen! De kerk is aan de eredienst onttrokken, maar de geloofs-gemeenschap Michael en Bernardus is niet van de kaart geveegd en we moeten proberen elkaar niet uit het oog te verliezen. Iedereen moet nog een beetje zijn of haar weg vinden voor de zondagsviering en daar zijn in de parochie diverse mogelijkheden voor. Als u niet te ver weg wilt, is de vrijdag om half 10 in de Herbergier misschien een goed alternatief. Er komen bijna alleen mensen van buiten de Herbergier en na afloop is er gelegenheid om koffie of thee met elkaar te drinken.


Het mededelingenblad kwam 30 mei voor de laatste keer uit in de oude stijl. Veel dank aan allen, die dit jarenlang mogelijk hebben gemaakt, vooral aan mevrouw Gré Strijk, die vele jaren het mededelingenblad heeft verzorgd. We gaan nu samen met de HH. Engelbewaarders naar een gezamenlijke berichtgeving. Dat zal niet direct goed gaan! De vraag is wat we moeten mededelen en wat het nieuws is, dat voor ons als parochianen belangrijk is. We blijven de digitale versie iedere week vanuit onze eigen kern verzenden. Dringend advies: als u dit wilt ontvangen, meldt u zich dan hiervoor aan door een bericht te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zo zullen we meer zaken blijven doen aan de Rijndijk, zoals brieven versturen aan zieken en jarigen en eieren verkopen voor de PCI. Het secretariaat aan de Rijndijk blijft bereikbaar en dienstbaar. Op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur zijn we hier aanwezig. Voor vragen en intenties, die u wilt doorgeven voor de vieringen in de Herbergier of in de HH. Engelbewaarderskerk kunt altijd mailen of bellen. Ook bij een overlijden kunt u gewoon contact opnemen met onze kern via 071-3414210 of 06-24764418, dan krijgt u Marion Drost of Joke Hoppenbrouwer aan de lijn en gaan we met elkaar in overleg wat uw wensen zijn en hoe we u kunnen bijstaan.
We gaan met elkaar nieuwe wegen in: de routeplanner geeft in deze situatie niet thuis, daar komt niet tevoorschijn, hoe onze route zal gaan, maar met elkaar komen we er wel. Het zal zoeken zijn naar goede wegen, laten we aandacht houden voor elkaar en ons richten op de toekomst.

T. Heemskerk-de Boer