Liturgie de komende tijd

Liturgie de komende tijdDe vakantieperiode is bij het verschijnen van dit nummer voorbij. Activiteiten gaan weer beginnen en hopelijk hebben we allen weer voldoende inspiratie opgedaan voor een goede start en mogen we elkaar weer ontmoeten in de vieringen op zondag en in de overige vieringen.
Vieringen in de Bron
Met ingang van zondag 1 september zullen alle vieringen in De Bron weer plaatsvinden in de benedenzaal.
Ziekenzondag
Op zondag 8 september is er tijdens de vieringen aandacht voor de zieken in alle kernen van onze parochie. Er zullen dan ook weer rozen ter beschikking worden gesteld die u kunt meenemen voor een zieke. Tijdens de Eucharistieviering in de Engelbewaarderskerk wordt het sacrament van de Ziekenzalving toegediend. U kunt zich via de secretariaten hiervoor aanmelden.
Vredesweek
In het weekend van 14/15 september begint de vredesweek. De oecumenische viering in het kader van deze week zal in De Bron plaatsvinden op zondag 22 september in de benedenzaal. De viering zal om 10.00 uur zijn, de zang wordt verzorgd door Goede Bronkoor en Cantores van de parochiekern De Heilige Geest.


Voor de parochianen in Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn is er die zondag om 10.00 uur een oecumenische viering in de Brugkerk.
In de Engelbewaarderskerk is er een Woord&Communieviering
Startzondag voor de gehele parochie H. Thomas
Op zondag 29 september is er, omdat we startzondag vieren, één viering en wel om 10.30 uur in de Bonifaciuskerk. Er zijn in dat weekend geen vieringen op de andere locaties.
Wereldmissiedag
In het weekend van 19 en 20 oktober is het Wereldmissiedag. Kijkt u voor de collectegegevens elders in dit blad.
Gregoriaanse zang
Zondag 27 oktober is er zowel in de Bonifaciuskerk (om 9.30 uur) als in de parochiekern De Heilige Geest (om 11.00 uur) een Eucharistieviering met Gregoriaanse zang.
Omdat op zondag 3 november in De Bron de Viering van Gedenken gehouden zal worden, kunnen vanaf 13 oktober weer namen van dierbare overledenen ingeleverd worden. Er zullen dan lijsten bij de ingang van de kerkzaal liggen.

Erna Teule