Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Verslag van de reis naar Tanzania

Verslag van de reis naar TanzaniaIn juli dit jaar ben ik samen met mijn broer Hans weer 3 weken in Tanzania geweest.
Via de Morogoro Support Foundation vanuit het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp ondersteunen wij daar twee ziekenhuizen: het St. Kizito hospital in Mikumi en de St. Agnes kliniek in Lugono.
In 2015 en 2018 heeft de H. Thomas parochie deze projecten ook ondersteund via de Vastenacties met o.a. het opleidingstraject in St. Kizito.
Wij hebben dit jaar samen met de lokale mensen twee wasruimten gemaakt, waarbij de vuile was gescheiden blijft van de schone was. Dat was een vereiste van het Ministerie van Gezondheid om zo de infecties tegen te gaan. Voorheen werd alle was in één ruimte afgehandeld met gevaar voor besmetting.

Het hospital had al een tamelijk hoge beoordeling, maar door deze nieuwe wasruimte komt het nog hoger in de lijst. Dat er schoon gewerkt wordt is erg belangrijk. Dagelijks komen er veel verkeersslachtoffers binnen. Het ziekenhuis ligt langs een belangrijke hoofdroute naar Zambia en Congo en daar gebeuren veel ongelukken!
We hebben daar ook een aantal kerkdiensten bijgewoond zoals in Msumbe waar 30 echtparen tegelijk getrouwd werden en waar de kerken altijd stampvol zitten. Kerkbezoekers van 0 en 80 jaar en alles daartussen. Iedere keer weer een hele belevenis en waar de mensen veel steun hebben aan elkaar. Wij hebben wel gezien dat de ontwikkeling in Tanzania nu hard gaat. Overal wordt gebouwd, maar de armoede is er nog erg groot.

Henk de Boer, Hazerswoude