Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Weeksluiting in Rhijndael

Vanaf de opening van het “bejaardenhuis” Rhijndael werd er op vrijdagavond om 19.00 uur een gebedsdienst gehouden, geleid door iemand uit de toen nog drie kerken: Gereformeerd, Hervormd en Rooms Katholiek. Er werd gedankt, gebeden, gezongen, uit de bijbel gelezen en een korte preek gehouden. Het samenkomen had wel duidelijk het karakter van een kerkdienst. De bezoekers kwamen van binnen en buiten het “bejaardenhuis”.
Nu in 2024, vele jaren verder, is er veel veranderd in de wereld en zeker ook in een verzorgingshuis zoals Rhijndael: geen grote zaal meer, afdelingen met mensen met geheugenproblemen en veelal mensen met een zorgbehoefte in huis. Dit betekent ook een andere aanpak van de weeksluiting die nu niet meer elke week plaatsvindt.


Na de coronaperiode en nog een aantal veranderingen in Rhijndael, is er op vrijdagavond in de oneven weken om 19.00 uur weer een weeksluiting. Deze wordt geleid door vrijwilligers vanuit de Raad van Kerken en door hen ondersteund. Vrijwilligers halen mensen van de kamer of van de afdeling. Dat is nog een hele organisatie maar meestal lukt het wel.
Het samenkomen doet mensen goed, dat voel je en dat merk je. Een stukje uit de bijbel lezen en samen het Onze Vader bidden. Bij elke bijeenkomst speelt iemand piano, want het mooiste van het samenkomen is voor veel bezoekers het zingen van oude en vertrouwde liederen. Na afloop drinken we met elkaar koffie of thee en er is tijd voor een praatje. Het is heel goed en waardevol om op deze bescheiden manier als kerk aanwezig te zijn in Rhijndael en iets voor mensen in de avond van hun leven kunnen betekenen.
Namens de Raad van Kerken,

Tineke Heemskerk-de Boer