Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

“Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen”

Dit is het thema van de Open Monumentendag 2024 en daar zijn we als werkgroep mee bezig voor de Scheepjeskerk op 14 en 15 september. Route, verbinding: hoe gingen we in onze kinderjaren bijvoorbeeld naar Leiden of naar Alphen aan den Rijn. Op de fiets of met de bus van de Citosa. Hoe gingen onze overgrootouders naar Leiden, als je een bril nodig had of naar het ziekenhuis moest? Lopen, misschien had iemand een tilbury of een koets en je kon met de trekschuit. Dat was een schip waarin je redelijk comfortabel kon zitten en er liep een paard over het Jaagpad, die de schuit voortrok. Zo nu en dan was het Jaagpad aan de andere kant van de Rijn en ging het paard naar schippersland om bij te tanken. De schuit werd met een lange stok naar de overkant geboomd, dan kwam er weer een paard voor en ging de reis door naar Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Utrecht. Zo kon je eigenlijk heel ons waterrijke land doorkruizen. Wilt u er meer van weten? Kom dan naar de Open Monumentendagen.
Het tweede thema waar we bij de Open Monumentendagen aandacht aan willen geven is emigratie. Vele dorpsgenoten zijn in de vorige eeuw als emigranten vertrokken om ergens op de wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Hun verhaal willen we graag laten zien en mogelijk vertellen tijdens de Open Monumentendagen. We zijn al veel mensen op het spoor maar mogelijk zijn we iemand vergeten. Dus is ooit je broer, je zus, je oom of tante geëmigreerd en je vindt het mooi dat er aandacht voor is in de tentoonstelling, bel dan even met Jan en Annie van Dijk 071 34 12629.

De monumentencommissie