Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Wie wil er naar de gevangenis?

Ik hoor u al denken: ik niet! Je moet er ook moeite voor doen om binnen tekomen; bijvoorbeeld door een bank te beroven, te handelen in drugs, iemand in elkaar slaan of soms zelfs iemand vermoorden.
Maar wat voor fouten je ook hebt gemaakt, God blijft naar je omzien. Omdat God niet overal zelf kan zijn, zoeken we mensen die de werken van barmhartigheid uit Mattheus 25 waarmaken: “gevangenen bezoeken.” Op zondagmorgen zijn er kerkdiensten en verder in de week is er een bijbelgroep en een gespreksgroep.
Ter ondersteuning van deze activiteiten is pastor Geert Rozema op zoek maar mensen die daar bij willen zijn om bijvoorbeeld koffie te zetten en een praatje te maken met de mannen. Want het zijn alleen maar mannen die in de Geniepoort wonen; de penitentiaire inrichting aan de Maatschapslaan in Alphen aan den Rijn.


Voor de kerkdienst moet je vroeg uit de veren: je moet je om 8.00 uur melden aan de poort en je blijft voor twee vieringen. Rond twaalf uur kun je weer naar huis. Je wordt ook niet ingedeeld voor elke week, maar eenmaal per maand of om de zes weken.
De bijbelgroep komt op donderdag om 14.00 uur bijeen en de gespreksgroep op vrijdag morgen om 9.00 uur. Dan moet je ongeveer een kwartier van te voren bij de poort zijn om je te melden en te identificeren met een identiteitsbewijs.
Als je vrijwilliger wordt, dan, moet je in overleg met de pastor een VOG aanvragen.
Als u daar meer over wil weten, dat kunt u een email sturen naar pastor Geert Rozema Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het eens aan iemand in uw omgeving, die al jarenlang vrijwilliger is want die zijn er zeker ook in onze parochie.

Tineke Heemskerk