Privacy

Aan de bescherming van uw privacy hecht de parochie veel waarde. We dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt behandeld. Daarvoor hanteert de parochie een privacyverklaring.
Wanneer u denkt dat u op onze website gegevens tegenkomt waarmee uw privacy geschaad wordt dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken. Dit kan via het centraal secretariaat van de parochie.

Een laatste berichtje van het Bernarduskoor

Het Bernarduskoor stopt na 190 jaar met verzorgen van de vieringen in de Bernarduskerk oftewel de Scheepjeskerk. Het besluit om ons koor op te heffen was onontkoombaar, gezien de leeftijd van onze koorleden. Het onttrekken van de Scheepjeskerk aan de eredienst daarbij opgeteld gaf de doorslag. Maar het blijft voor het koor een ingrijpende beslissing. De koorleden zullen de wekelijkse repetitieavond gaan missen, het zingen, de gezelligheid en het bijpraten.
We hebben dit jaar stukje bij beetje afscheid genomen. Na een aantal mooie en goed bezochte jubileumvieringen onder leiding van drie oud-dirigenten, Marco Kalkman, Marta Leda, Mattijs Vijverberg en oud-organist Gerard Poort, zongen we met Pinksteren onze laatste viering onder leiding van onze huidige dirigent, Elmar Reinhold. Na afloop was er de presentatie van het jubileumboek, waarvan het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Jeannie Kapitein, die al meer dan 50 jaar lid is van het Bernarduskoor. Het tweede exemplaar ging naar Tineke Heemskerk, als dank voor wat zij onder andere voor het Bernarduskoor heeft betekend.


Bij de laatste dienst op 2 juni zongen we met de cantores van het voormalig parochiekoor voor de allerlaatste keer.
Op 29 juni gaan we nog één keer potverteren en wordt ons koor officieel opgeheven.
Toch zijn we niet helemaal uit het zicht. Onder een nog nieuw te bedenken naam gaan acht dames uit het voormalig Bernarduskoor door met het zingen van vieringen in de andere kerken in onze parochie, gemiddeld 1x per maand. Elmar blijft in dienst van de parochie en is bereid gevonden om het nieuwe koor te dirigeren. Ook het uitvaartkoor blijft bestaan.
We gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Als er ergens een deur dicht gaat, wordt er een nieuwe deur geopend.
Het Bernarduskoor